Трагічне ДТП за участю головного освітянина Хмельницького: що відомо?

29 травня 2018 року близько 23:50 години по Вінницькому шосе, на в‘їзді до міста Хмельницького, сталася трагічна ДТП — 38-річний місцевий житель, керуючи автомобілем «Nissan Leaf», не врахував дорожньої обстановки, з’їхав на узбіччя та допустив зіткнення з причепом автомобіля «Камаз» під керуванням 39-річного жителя м. Красилів, який зупинився на узбіччі дороги для ремонту.

Удар при зіткненні був надпотужний — в його результаті вирвано колесо лісовозу, а правий бік легковика практично знищено.

В результаті ДТП 2 дорослих загинули, ще одна пасажирка та 3-є неповнолітніх дітей зазнали травми різного ступеня важкості й, наразі, перебувають у лікарні.

Загиблими є 32-річна Наталія Докторук та 32-річний Олександр Манзюк.

Кермувальником автомобіля виявився посадовець мерії міста Хмельницького — директор Департаменту освіти і науки Хмельницької міськради Роман Миколаїв. За висновком лікарів, здоров’ю винуватця трагедії нічого не загрожує.

Безпосередньо сама автівка є службововою. Авто було придбане у 2017 році для КП по організації роботи міського пасажирського транспорту та згодом передане у користування Департаменту освіти Хмельницької міської ради.

Даючи пояснення журналістам ЧП-Info, які прибули на місце моторошної події, Роман Миколаїв повідомив, що не знає хто був за кермом легковика.

Як зазначає Vsim, поліця повідомляє, що водій після аварії не зміг пояснити слідчим, що насправді трапилося. Каже, що нічого не пам’ятає. Роман Миколаїв скористався своїм правам не давати покази проти себе і поки не співпрацює із слідством.

Крім цього, у поліції проінформували, що на місці аварії Роман Миколаїв відмовився пройти освідування на алкотестері “Драгер”.

Трагічну подію на брифінгу для ЗМІ та громадськості прокоментував очільник Хмельницького Олександр Симчишин. Згідно його слів, директора Департаменту освіти і науки буде звільнено з посади, щойно він зможе передати заяву про звільнення. А місце Миколаїва поки що займе його заступник Людмила Корнієцька.

Зі слів Олександра Симчишина, в автівці з Романом Миколаєвим перебувала завідуюча ДНЗ №53 Наталія Докторук.  За повідомленням мера, Миколаїв та Докторук вже півроку перебували в цивільному шлюбі та планували одружитися в червні. Наталія померла одразу на місці ДТП.

Як зазначає прес-служба ГУ НПУ в Хмельницькій області, за даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 10-ти років та права керувати транспортними засобами на строк до 3-х років. Наразі слідчі з’ясовують усі обставини ДТП. До суду направлені клопотання про призначення низки експертиз, в тому числі на стан алкогольного сп‘яніння.

Водій затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Загиблу у ДТП Наталію Докторук поховають завтра, 31 травня 2018 року. Траурні заходи пройдуть у приміщенні міської ритуальної служби з 10 до 12 години. Поховають молодого педагога на кладовищі у селі Шаровечка.

Олександра Манзюка проводжатимуть в останню путь 1 червня 2018 року о 10.00 в селі Паньківці Старосинявського району.

 

Роман Миколаїв та Наталія Докторук

 

 

 

 

Фото: DNZ53

2 thoughts on “Трагічне ДТП за участю головного освітянина Хмельницького: що відомо?”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *