Смертельне ДТП у Хмельницькому: Роман Миколаїв перебуватиме під вартою до 26 липня

У п’ятницю, 1 червня 2018 року, о 10-30 у Хмельницькому міськрайонному суді під головуванням судді Сергія Марцинкевича пройшло судове засідання щодо обрання міри запобіжного заходу Роману Миколаїву, екс-очільнику Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради.

Нагадаємо, 29 травня 2018 року 0 23:50 годині на в‘їзді до міста Хмельницького, по Вінницькому шосе, сталася смертельна ДТП — Роман Миколаїв, керуючи службовим автомобілем «Nissan Leaf», у яком перебувало 7 осіб, допустив зіткнення з лісовозом — причепом автомобіля «Камаз» під керуванням 39-річного жителя м. Красилів, який зупинився на узбіччі дороги для ремонту.

В результаті ДТП загинули 32-річна Наталія Докторук і 32-річний Олександр Манзюк та чотири особи постраждали (серед травмованих троє — діти).

Загиблу у ДТП Наталію Докторук поховали 31 травня 2018 року на кладовищі у селі Шаровечка. Олександра Манзюка в останню путь провели сьогодні, 1 червня 2018 року, в селі Паньківці Старосинявського району.

Відповідно до розпорядження міського голови м.Хмельницького Олександра Симчишина від 30 травня 2018 року, очільника Департамента освіти та науки ХМР Романа Миколаїва звільнено з займаної посади на підставі особистої заяви останнього.

В ході судового засідання Роман Миколаїв поводився дуже скуто та тихо. На обличчі було яскраво видно отримані в ході аварії травми та синці.

Пан Миколаїв визнав, що саме він керував транспортним засобом. Хоча у перші хвилини після аварії в інтерв’ю ЗМІ повідомляв, що не знає, хто був за кермом.

У зв’язку з відмовою Романа Миколаіва пройти освідування на алкотестері “Драгер” на місці аварії, перевірка крові на вміст алкоголю була здійснена окремо у медзакладі. Відповідно до висновків експертизи — водій кермував у нетверезому стані, у його крові виявлено триразове перевищення допусимої норми вмісту алкоголю — 0,61 проміле. Винуватець аварії на суді не заперечував, що вживав алкоголь та зізнався, що випив кілька бокалів шампанского.

За словами Романа Миколаїва, автівка рухалась зі швидкістю близько 90 км/год. Він стежив за дорогою, а відвів очі лише на кілька секунд аби увімкнути кнопку кондиціонера. Після чого побачив вантажівку та, щоб уникнути зіткнення, намагався вивернути кремо вліво.

Прокуратура звернулась до суду з проханням,  на час досудового розслідування у якості міри запобіжного заходу обрати тримання під вартою терміном на 2 місці. В той час, як захист просив, як міру запобіжного заходу, призначити домашній арешт. У свою чергу пан Миколаїв обіцяв співпрацювати із слідством та не впливати на хід розслідування.

Відповідно до рішення судді, Роман Миколаїв залишиться під вартою до 26 липня 2018 року без права внесення застави.

Як зазначала прес-служба ГУ НПУ в Хмельницькій області, за фактом ДТП відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 10-ти років та права керувати транспортними засобами на строк до 3-х років.

 

 

Читайте також:

Трагічне ДТП за участю головного освітянина Хмельницького: що відомо?

Фото з суду: 0382.ua

Заголовне фото: Facebook

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *