Сьогодні Всесвітній день батьків

Сьогодні Всесвітній день батьків проголошений резолюцією 66/292 Генеральної Асамблеї ООН в 2012 році й відзначається щороку 1 червня.

Про це повідомляє Портал «Будь у курсі» з посиланням на Укрінформ.

Як зрозуміло з самої назви, День присвячений батькам усього світу – жінкам і чоловікам.

На сім’ю покладена головна відповідальність за виховання і захист дітей, за те, щоб повний і гармонійний розвиток їхньої особистості обов’язково відбувався в сімейному оточенні, в атмосфері щастя, любові та розуміння. Батьки в усіх частинах світу, незалежно від їхньої расової, релігійної, культурної і національної приналежності є головними вихователями і вчителями своїх дітей, саме вони готують їх до щасливого, повноцінного і продуктивного життя.

Батьки є ядром сім’ї та основою нашої громади і суспільства.

На сьогодні жінки і чоловіки в однаково рівній мірі  потребують більш широкої державної підтримки, щоб бути спроможними суміщати професійні та сімейні обов’язки. Сім’ї, які створюються на принципах визнання рівності між чоловіком і жінкою, сприятимуть побудові більш стабільного і продуктивного суспільства. У теперішньому мінливому світі людство стоїть перед багатьма викликами, але незмінним є одне: значення ролі матері та батька, їхнього безпрецедентного внеску у виховання нового покоління.

Генеральна Асамблея в своїй резолюції пропонує державам-членам відзначати Всесвітній день батьків у рамках відносин всебічного партнерства з громадянським суспільством, зокрема, задіявши молодь і дітей.

 1 червня, Всесвітній день батьків

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *