Наступного тижня в Україні запрацює нова система контролю якості продуктів

З 4 квітня в Україні запрацює нова система контролю якості продуктів. Про це повідомляється на сайті Кабміну, інформує tvi.ua.

В силу вступить закон «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, кормах, побічних продуктах тваринного походження, здоров’я і благополуччя тварин». Підприємства перевірятимуть в залежності від ступеня ризику для життя і здоров’я людей.

Наприклад, в магазині, де продається упакована продукція тривалого зберігання, ризиків менше, ніж в магазині, де продається свіже м’ясо. За новим законом, інспектори будуть здійснювати перевірки, згідно з актом перевірки, який повинен бути публічним.

За порушення нових правил передбачений штраф на суму до 70 тис. грн — в залежності від правопорушення. Якщо будуть виявлені фактори, що представляють загрозу для життя і здоров’я людини, інспектор зможе тимчасово призупинити виробництво або оборот товарів або кормів.

Нагадаємо, що з 1 січня 2020 року в Україні може бути введена заборона на забій худоби на несертифікованих бойнях. Таке м’ясо можна буде використовувати виключно для власних потреб

1 thought on “Наступного тижня в Україні запрацює нова система контролю якості продуктів”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *