8 порад, як не нашкодити собі великодніми яйцями

Розмальовані, пофарбовані, декоровані різноманітними прикрасами…

Писанки та крашанки цими днями прикрашатимуть великодні кошики та столи українців, зазначає УП.Життя.

8 простих порад, як не нашкодити собі святковими яйцями: від приготування до вживання, дає Huffington Post.

1. Переконайтеся, що ви придбали свіжі яйця перед тим, як їх варити.

Як це зробити: опустіть яйця у воду, свіже яйце залишиться на дні, якщо трішки піднялось – його слід швидко використати, якщо «спливло» – викидайте.

2. Ретельно мийте руки перед тим, як взяти яйце на кожному етапі, включаючи приготування, охолодження, фарбування та складання на тарілку чи в кошик.

Якщо ви не збираєтесь фарбувати яйця одразу після фарбування, помістіть їх у чисті коробки та в холодильник.

3. Зварені круто яйця в шкаралупі можна зберігати у холодильнику тиждень.

Але якщо ви зняли шкаралупу з яйця, звареного круто, з’їжте його того ж дня.

Не кладіть яйця в морозильну камеру.

4. Якщо ваші фарбовані яйця зберігаються при кімнатній температурі, користуйтесь правилом «мертвої» зони.

Будь-яку їжу між 4,4 º С і 60º С слід з’їсти в перші дві години. Після – не варто ризикувати.

Іншими словами, ніколи не їжте швидкопсувні харчі, які простояли без холодильника більше 2 годин.

Це точка, у якій бактерії починають розмножуватися зі швидкістю, яка лякає.

5. Не фарбуйте тріснуті яйця.

6. Навіть якщо ваші яйця були належним чином охолоджені, переконайтеся, що ви ніколи не будете їсти фарбоване яйце з тріснутою оболонкою у випадку, якщо воно могло десь забруднитися.

Завжди безпечніше уникати вживання фарбованих яєць з тріснутою оболонкою, особливо якщо ви використовували не натуральні барвники.

7. І ніколи не їжте яйця, фарбовані хімікатами, які не є харчовими барвниками, незалежно від того, є на них тріщини чи ні.

8. Якщо ви зварили яйця для декору, прикрасили їх і вони простояли без холодильника день або кілька, не їжте їх.

 

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *