Чому ліниві люди стають успішним?

Якщо ви помітили за собою схильність до лінощів, то не варто засмучуватися, натомість використати це з ефективністю, щоб швидше досягати успіхів, пише 24tv.ua.

8 причин, чому ліниві люди можуть стати успішним

1. Шукають найпростіший і ефективний спосіб виконати завдання

Засновник Microsoft Білл Гейтс говорив: «Я завжди буду шукати ледачу людини для роботи, адже вона знайде багато легких шляхів для вирішення поставленого завдання». Дійсно, такий співробітник буде шукати спосіб швидше завершити проект і постарається отримати якнайкращий результат з першого разу, щоб потім не переробляти.

2. Вмілі оптимізатори

Ледача людина не бачить сенсу в одноманітно- монотонній роботі, тому що завжди намагається автоматизувати процес. Зазвичай, найгеніальніші речі придумують саме ліниві люди.

3. Майстерно використовують технології

Не обов’язково винаходити щось нове, щоб оптимізувати процеси, можна використовувати готові розробки. Ледачі люди регулярно перевіряють, чи не з’явилося щось, що зняло б з них рутинні завдання. Коли виходять певні технічні новинки, то вони перші, хто про це довідуються.

4. Вони правильно розставляють пріоритети

Перш ніж з’ясовувати, як щось зробити, ледачі люди запитують себе, навіщо це робити. Правильна постановка питання дозволяє не витрачати час і сили на другорядні речі, які мало впливають на результат.

На початку XX століття італійський економіст Вільфредо Парето сформулював закон, згідно з яким 20% зусиль забезпечують 80% успіху. Відповідно, решта 80% зусиль внесуть лише 20-відсотковий внесок в справу. За цим законом набагато вигідніше прикласти мінімум зусиль, але до правильних важелів.

5. Вони вміють відпочивати

Якщо праця звичайної людини схожа на марафон, то у ледачої це короткі спринти, що чергуються з відпочинком. Спочатку такі люди віддають завданням максимум часу і сил, а потім розслабляються. У підсумку за той же період часу ледача людина виконує стільки ж справ, тільки через постійну зміну зайнятості вона відчуває себе більш розслабленою і практично не піддається стресу.

6. Вони краще бачать ризики

Щоб ефективно виконувати завдання і нічого не переробляти, потрібно заздалегідь прорахувати, де можуть виникнути труднощі. Тому ледача людина заздалегідь бачить ризики і робить все можливе, щоб їх усунути.

7. Вони хороші лідери

Ледача людина не тільки сама виконує завдання швидко і ефективно, але й грамотно розподіляє їх між людьми, що працюють над проектом: ніяких зайвих і дублювання обов’язків, натомість лише злагоджена робота на результат.

8. Вони розумні

Якщо людина не дуже розумна, вона просто не може дозволити собі лінуватися. Якщо мова йде не про нащадків мільярдера. Ледачому фрілансеру розум потрібен ще більше, щоб мати можливість брати 10 дорогих замовлень замість 100 дешевих. Тому розвинений інтелект – ключ до успіху, якщо ви хочете робити менше, а отримувати більше.

 лінощі, успіх, успішність

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *