Гірше ніж куріння: Вчені назвали явище, яке сильно шкодить здоров’ю

Самотність заподіює таку ж шкоду, як і пачка викурених сигарет в день. І це не все – є й інші негативні моменти. Молодь відчуває самотність частіше за інших, зазначає 24tv.ua.

Таких висновків дійшли медики, які провели дослідження «Хто найбільше схильний до самотності і які його наслідки», пише Cigna.

В дослідженні взяло участь 20 тисяч осіб. Найвищий рівень самотності відзначений у молодих людей у віці від 18 до 22 років.

За шкалою самотності, яку склали фахівці Каліфорнійського університету, молоді люди набрали 48 балів, а люди, старші 72 років – тільки 39.

Самотність дуже серйозно впливає на здоров’я людини. Вона посилює стрес, підвищуючи ризик появи хвороб серцево-судинної системи, артриту, діабету 2 типу,

Окрім того, постійне відчуття самотності може бути пов’язаним із ранніми ознаками хвороби Альцгеймера та погіршенням процесів мислення.

Що цікаво, соцмережі не впливають на почуття самотності – ті, хто ними користується, так само відчувають самотність, як і ті, хто там не сидить.

Аби позбутися відчуття самотності – потрібно добре спати, проводити час зі сім’єю та близькими людьми, займатися спортом і не перепрацювати.

 

 

Читайте також:

Як самотність впливає на здоров’я, і що можна з нею вдіяти?

Як самотність впливає на здоров’я серця?

 здоров'я, куріння, самотність

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *