Оприлюднили подробиці обставин смерті судді Бобровника

Суддя Солом’янського суду Києва Олександр Бобровник, який розглядав справи Мартиненка, Насірова та Онищенка, помер у Житомирській області за кермом власного автомобіля, інформує DT.ua. Як розповіли у поліції, суддя загинув не в ДТП, а через погіршення самопочуття. Зокрема він встиг самотужки зателефонувати до швидкої медичної допомоги, однак медики прибули запізно.

«На момент смерті він знаходився у власному автомобілі, відчув погіршення самопочуття. Викликали швидку, але медики лише констатували смерть», — розповіла речник Головного управління Нацполіції у Житомирській області Алла Ващенко.

Як пише «Українська правда«, про попередню причину смерті Ващенко відмовилась говорити, зіславшись на законодавство, та порадила звернутись із таким запитанням до рідних. При цьому вона додала, що суддя Бобровник помер за природних обставин

«Призначена судово-медична експертиза, яка дасть остаточну відповідь», — підсумувала вона.

Водночас за інформацією видання, батьки підозрюють, що причиною смерті судді могли стати високий тиск у момент, коли погіршилось самопочуття, або проблема з серцем.

Суддя Солом’янського суду Києва Олександр Бобровник помер у віці 37 років.

Він відомий тим, що виносив процесуальні рішення в рамках низки резонансних кримінальних проваджень Національного антикорупційного бюро. Зокрема, у 2016 році він зобов’язав прокуратуру закрити справу проти впливового екс-депутата від «Партії регіонів» Юрія Іванющенка (Юри Єнакіївського), а у 2017 року відмовив детективам НАБУ в доступі до документів Миколи Злочевського, який обіймав посаду міністра екології та природних ресурсів в уряді Миколи Азарова.

 

Фото: Главком

 Олександр Бобровник, суддя

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *