Як відновити сили після тренування?

Після тренування будь-якої тяжкості необхідно дати м’язам відпочити, щоб ніщо не завадило тренуватися далі

Така фаза називається “посттренувальною”, повідомляє PolitekA з посиланням на Clutch.ua.

Завершуючи тренування будь-якої спрямованості, потрібно пам’ятати, що м’язам буде необхідний відпочинок. Щоб повноцінно відновитися, дотримуйся наступні кроки.

Охолодитись. Раптова зупинка фізичної активності може викликати прилив крові до ніг, кров’яний тиск впаде, і ти відчуєш запаморочення. Охолодження також важливо і після закінчення силового тренування. Після підйому обтяжень зроби динамічну розтяжку. Таким чином ти знизиш свій пульс до нормального рівня.

Зроби розтяжку. Після будь-якого виду фітнесу м’язи більш пружні і гнучкі. Це саме краще час для розтяжки, до того ж, вона допоможе зняти напругу від тренування і знизити чутливість в тілі на наступний день. Завдяки розтяжці поліпшується кровообіг і відбувається відновлення м’язів.

 Поповни запаси. Під час будь-якого руху тіло витрачає воду. Після інтенсивного тренування ти повинна поповнити запаси рідини – це допомагає знизити чутливість м’язів, збільшити силу і гнучкість. Щоб зрозуміти, скільки води необхідно, стань на ваги до і після тренування. Різниця – кількість рідини, яку ти втратила.

Релаксуй. Думки дослідників з приводу масажу розділилися: одні впевнені, що він не має ніякого значення у відновленні після фізичних навантажень; інші вважають, що масаж може прискорити відпочинок максимум на 50% і зменшити запалення в м’язах. Тут вибір за тобою. Спробуй, якщо ти себе почуваєш краще після масажу, значить варто продовжувати.

Займаючись в фазі відновлення, слід пам’ятати про те, що всі дії спрямовані на зростання м’язів – відповідно, і на поліпшення фігури. Тому навіть під час “відпочинку” потрібно не лінуватися, а докласти максимальних зусиль, щоб відновити м’язи.

 відпочинок, спорт, тренування

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *