Візит Президента до Миколаєва: нові війська, нове свято та переіменування ВДВ

Президент України Петро Порошенко 23 травня під час візиту до Миколаєва підписав Закон про перейменування Високомобільних десантних військ на Десантно-штурмові війська.

Про це повідомляє 24tv.ua з посиланням на «Громадське«.

«Користуючись нагодою, я підписую прийнятий Верховною Радою України закон «Про внесення змін до деяких законів з питань оборони» щодо Десантно-штурмових військ», – заявив глава держави.

Порошенко додав, що у морської піхоти зміниться і форма.

«Відсьогодні колір беретів українського морпіха набуває відтінку морської хвилі – як штормове Чорне й Азовське моря», – сказав президент.

Як повідомив український президент Петро Порошенко, відсьогодні в Україні починають діяти нові війська – Морська піхота у складі Військово-морських сил, а створено їх буде у Миколаївській області. Крім того, щороку у цей день (23 травня) відзначатиметься День морської піхоти України, інформує 24tv.ua.

«Сьогодні у Миколаївській області даємо «зелене світло» на створення нових військ — Морської піхоти України у складі Військово-морських сил України. І це відбудеться сьогодні в Миколаєві», – наголосив гарант.

Також президент сповістив, що у Миколаєві він збирається взяти участь і у спуску на воду нового корабля.

«Я, як президент і верховний головнокомандуючий Військово-Морських Сил України ухвалив рішення встановити новий День морської піхоти України, який відтепер буде святкуватися на державному рівні 23 травня», – додав Порошенко.

Крім того, під час церемонії він підписав відповідний указ.

 

Сьогодні історичний день: 100 років тому була створена морська піхота України.Віднині колір беретів українського морпіха набуває відтінку морської хвилі, як штормове Чорне й Азовське море. Зберігаючи чорні берети на почесних місцях вдома і в музеях, визволяти Україну в ході операції Об’єднаних сил морська піхота від сьогодні буде в новому однострої.Виходячи із нашого власного історичного календаря, ухвалив рішення встановити новий День морської піхоти України, який віднині відзначатиметься на державному рівні 23 травня. Підписав відповідний Указ.

Опубліковано Петром Порошенком 23 травня 2018 р.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *