Черешню шкідливо їсти людям із проблемами в кишечнику. Дієтолог Людмила Бабич застерегла, що у неї можуть бути нітрати та небезпечні ферменти.
Про це пише Gazeta.ua з посиланням на ГолосUA.
«Черешня заборонена тим, хто часто страждає розладами шлунку та діареєю. Вона надає додаткову проносну дію. Також вживання черешні варто уникати при непрохідності кишківника», – зазначила Людмила Бабич.
Вона попередила, що перед вживанням черешню потрібно замочити у холодній воді на 20 хвилин. Після цього рослину промити під проточною водою.
Вживати черешню потрібно через півгодини після трапези, але не на голодний шлунок. На день достатньої їсти 20-25 ягід.
Слід пам’ятати, що черешня, як і всі ягоди, має властивість накопичувати нітрати. Хоча є речовини, які ще більш небезпечніші. Нітрозаміни використовуються для зовнішньої обробки овочів і фруктів.