М’ятний чай дуже популярний у країнах із сухим і спекотним кліматом, оскільки цей напій чудово втамовує спрагу та освіжає, зазначає 24tv.ua.
Рецепт холодного м’ятного чаю
Інгредієнти:
- Корінь імбиру, приблизно 10 см
- 6 склянок води
- 6 пакетиків зеленого чаю
- Півсклянки свіжої м’яти
- 1/3 – 1/2 склянки меду
- 1 – 2 столові ложки свіжовичавленого лимонного соку
- Лід
Рецепт приготування холодного м’ятного чаю:
Імбир почистіть та поріжте на шматочки. З’єднайте імбир та 6 склянок води e середній каструлі та доведіть до кипіння. Після того, як вода закипить, зніміть каструлю з вогню і додайте чай і м’яту. Накрийте кришкою і дайте настоятися близько 15 хвилин.
Викиньте чайні пакети, м’яту та скибочки імбиру. Коли чай охолоне, поставте його у холодильник принаймні на 1 годину до повного охолодження.
Одразу перед подаванням додайте мед і лимонний сік. Розлийте у високі стакани, додайте лід та прикрасьте свіжою м’ятою.