Не всі жири однаково корисні до здоров’я людини. Штучні транс-жири, які зазвичай зустрічаються в готовій їжі, підвищують ризик розвитку багатьох захворювань.
Транс-жири небезпечні тим, що вони можуть вбудовуватися в мембрани (оболонки) клітин, передає 24tv.ua з посиланням на Ukrhealth.
Таким чином порушується нормальний метаболізм клітин і життєдіяльність.
Дієтолог Світлана Фус зазначає, що у сухому сніданку міститься 2 грамів транс-жирів, а у стандартній пачці 5 грамів. В одній порції картоплі-фрі 7 грамів.
Вчені неодноразово досліджували вплив неправильних жирів. До прикладу, науковці з Єльського університету довели, що відмова від вживання продуктів з транс-жирами допомагає зменшити ризик розвитку інфарктів і інсультів.
Такий висновок підтверджують американські вчені, які спостерігали за впливом транс-жирів з 2002 по 2013 роки. У дослідженні брали участь люди, які скорочували вживання цих продуктів. Вчені встановили, що кількість звернень по медичну допомогу через серцеві напади і інсульти в середньому скоротилося на 6,2%.
Транс-жири погано впливають на чоловічу репродуктивну систему, і головним чином на передміхурову залозу. Люди, раціон яких містить велику кількість транс-жирів, частіше скаржаться на погіршення пам’яті і когнітивних здібностей.
Результати досліджень, які опублікували у The Epoch Times, показують, що вживання транс-жирів підвищує рівень агресивності людей.
Читайте також:
Ожиріння має свої переваги та користь — вчені