7 корисних властивостей поцілунків

Автор:Настя Сукач

Щорічно 6 липня відзначають Всесвітній День поцілунків. Це не лише приємно, але, виявляється, неймовірно корисно. Поцілунки дуже важливі для нашого психоемоційного стану, бадьорого настрою та свіжого вигляду. Ця форма ласки здатна на дива! 24 Канал зібрав для Вас 7 корисних властивостей поцілунків.

Поцілунки для схуднення

Мрієте про ідеальну фігуру? Все просто – цілуйтеся! Якщо обираєте швидкі і ніжні поцілунки, за один раз спалюється 2-3 калорії. А от пристрасні поцілунки забирають аж до 26 калорій!

Хочете позбутися 3 зайвих кілограмів? Тоді вам, за підрахунками вчених, треба витрачати на поцілунки щодня по 3 хвилини і за рік 3 кілограмів не буде – без дієт і тренувань.

Окрім того, поцілунки ще й покращують обмін речовин. Якщо злитися у поцілунку на 1,5 і довше хвилин – метаболізм пришвидшиться і чудова фізична форма вам забезпечена.

Цілунки для здоров’я серця

Серцево-судинні хвороби є головною причиною смертності та інвалідності у більшості країн світу! За підрахунками науковців, понад 23 мільйони людей помре від цих недуг до 2030 року.

Як же врятувати себе? Все просто – цілуйтеся! Пристрасні поцілунки прискорюють серцебиття й тренують серцевий м’яз. А це чудове тренування, не гірше від тренувань у залі. Тривалий поцілунок підвищує пульс до 100 і більше ударів в хвилину. А це може продовжити життя на 1 хвилину.

Поцілунки для гормонального балансу

На наш організм і настрій величезний вплив мають гормони. Вони здатні робити нас як веселими і безтурботними, так і дратівливими та депресивними.

Гормональний рівень у нормі – запорука здорового організму та гарних відносин з іншими людьми. А при поцілунку збільшується кількість гормонів у крові. Пристрасний поцілунок викликає у мозку ті ж хімічні реакції, що й під час стрибка з парашутом!

Ферменти, які виділяються при поцілунку, перешкоджають виробленню гормону стресу. Під час поцілунку в кров потрапляє багато адреналіну, який тонізує нас. Також поцілунки сприяють викиду в кров ендорфіну (гормону щастя), тож цілуйтеся і будьте щасливими!

Згідно з одним із досліджень, чоловіки, які щодня цілують дружину перед роботою, живуть на 5 років довше, ніж ті, хто цього не робить! Депресії вкорочують життя, поцілунки борються зі стресом і допомагають подолати депресивний стан, а отже – продовжують ваше життя.

Поцілунки і довголіття

Наш вік часто видають підступні зморшки на обличчі. Щоб їх не було – треба доглядати за шкірою, захищати її від сонця і тренувати м’язи. Але як тренувати м’язи обличчя? Дуже просто: під час поцілунків. За один поцілунок у вас працює від 29 до 34 лицьових м’язів!

Поцілунки та імунітет

Часто хворієте? Спробуйте додати у своє життя пристрасті. Люди, які цілуються, отримують антитіла, необхідні для протидії хворобам.

Під час поцілунку люди обмінюються:
— 9 мг води;
— 0,7 г альбуміну;
— 0,18 г органічних речовин;
— 0,7 мг жирів, 0,45 мг солі.

Також передається 278 різних культур бактерій – 95% з них безпечні. А щоб не підхопити болячку, просто ретельно підбирайте партнера.

Хочете здорові зуби і легені? Цілуйтеся

І це ще не всі корисні властивості поцілунків! Ці пестощі стимулюють утворення слини. А це важливо для здоров’я зубів і всієї ротової порожнини. А також розвивають легені. Під час поцілунку люди дихають втричі частіше. А це насичує мозок киснем і допомагає йому краще працювати.

Поцілунки впливають на роботу мозку

До речі, про мозок. Ті, хто цілується частіше, досягають кар’єрного та особистого успіху, впевненіші у собі! Гормони, які виділяються під час поцілунків, допомагають мозку бути у тонусі. Також ваш гарний настрій сприятиме продуктивності.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *