Щаслива вісімка: В Україні весільний бум

За три дні серпня — 8.08.2018, 18.08.2018, 28.08.2018 — в Україні одружаться понад 5,5 тисяч пар. Це у середньому вдвічі більше, ніж у звичайні шлюбні дні.

«На 08.08.18 в Україні подано 1565 заяв на реєстрацію шлюбу, на 18.08.18 – 2790 заяв, на 28.08.18 -1201 заява про державну реєстрацію шлюбу,» — зазначила заступник Міністра юстиції України Олена Сукманова.

«Загалом у столиці сьогодні планують побратися 352 пари. Тільки у Центральному відділі державної реєстрації шлюбів на цей день заплановано 84 одруження. У порівнянні з минулим роком цієї дати в Києві було зареєстровано всього 182 шлюби, зокрема 18 – у Центральному відділі ДРАЦС», – розповідає очільник столичної юстиції Станіслав Куценко.

Олександр та Ангеліна вирішили святкувати весілля у рожевому кольорі та саме в цей день, адже впевнені, що він принесе їхній подружній парі безкінечне щастя та подружнє довголіття. Пара вірить, вісімка – перевернута нескінченність, що тематично пов’язано з весіллям.

Піфагор стверджував, що «8» означає гармонію, і вважав його священним числом, якому відповідають такі поняття, як «любов», «порада», «ставлення», «закон», «співрозуміння».

Більшість астрологів дотримуються думки, що існує пряма залежність від того, на який день припадає весілля. В цьому році 8 серпня припадає на середу. На їх думку, узятий в цей день, буде вдалим, а молодят очікує взаєморозуміння в житті й успішний бізнес.

Наталя та Дмитро у шлюбі уже 8 років, коли обирали дату для одруження, не думали про забобони. Проте сьогодні у «день щасливої 8» святкують чергову річницю весілля та поновлюють обітниці у Дніпровському відділі ДРАЦС. Вирішили, що це буде знаком безкінечного кохання та щастя у родині й надалі.

Підтримують бажання одружитися саме цієї середи і в ДРАЦСах різних куточків Києва. Зокрема, у Дарницькому, Деснянському, Оболонському Печерському, Солом‘янському  та Шевченківському  очікують по кілька десятків пар. У звичайний день у цих відділах одружуються по 7-10 пар на день.

«За допомогою проекту «Шлюб за добу» можна не чекати місяць та одружитись у день звернення. У столиці на 08.08.2018 подано 58 заявки на швидке одруження «Шлюб за добу», – коментує керівник Відділів державної реєстрації актів цивільного стану м. Києва Рада Дашутіна.

Для тих, хто бажає все-таки встигнути одружитись у магічну дату, може подати документи для реєстрації «Шлюбу за добу».

Рада Дашутіна розповідає, що для цього потрібно:

Крок 1. Звернутись до організатора шлюбної церемонії, акредитованого суб’єкта. У Києві їх 5.

Крок 2. Обрати дату та час проведення реєстрації шлюбу;

Крок 3. Укласти відповідний договір із організатором;

Крок 4. Завітати на власне весілля!

Пари, які одружилися з допомогою послуги «Шлюб за добу», розлучаються рідше, ніж ті, які одружувалися звичним способом і перед шлюбом мали місяць на роздуми.

Заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова повідомляла, що з 38 444 пар, які одружились за добу, розлучилось лише 615, що становить 1,6%.

 

 

Джерело: Міністерство юстиції України

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *