Як харчуватися восени, аби не набрати зайву вагу?

Восени, коли стає щораз холодніше і швидко темніє, люди частіше залишаються у теплих домівках. Будучи вдома, вони починають більше їсти і тому набирають кілька зайвих кілограмів, передає 24tv.ua.

Український дієтолог Світлана Фус розповіла на своїй сторінці в Instagram, яких правил варто дотримуватися, щоб не погладшати у холодні пори року.

«Настали холоди, світлішає пізніше, темніє раніше – відмінний привід набрати пару-трійку зайвих кілограмів, чи не так?! Цього можна уникнути, змінивши режим харчування в холодну пору. Так як же харчуватися восени, щоб їжа зігрівала, але не впливала на нашу вагу?» – написала дієтолог.

За її словами, їсти потрібно регулярно, повноцінно, і ні в якому разі не відмовлятись від прийомів їжі. До речі, їжа обов’язково має бути в теплому вигляді, адже такі страви краще зігрівають і насичують наш організм.

Дієтолог рекомендує їсти тушковані, варені або запечені овочі замість сирих. Також варто не забувати про каші, які допомагають нормалізувати обмін речовин і наповняють організм корисними речовинами, мінералами і вітамінами.

Трохи збільшуємо калорійність раціону в холодну пору, але не зловживаємо. Достатньо вживати на 100-150 калорій більше, ніж влітку. А це одна додаткова порція каші або 30 грамів насіння,
– додала вона.

Також, експерт радить обов’язково вводити в раціон бобові: сочевицю, горох, квасолю, нут, які можна їсти кілька разів на тиждень. Окрім того, варто їсти овочеві супи, які легко засвоюються організмом і додають енергії.

«Дотримуючись цих нескладних правил, ви збережете свою фігуру, хороше самопочуття і міцний імунітет. А ще не забувайте побільше рухатися, виходити на прогулянки і дихати свіжим повітрям», – підсумувала дієтолог.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *