Вчені спростували міф про корисність вина

Вживання однієї-двох стандартних порцій алкоголю більше трьох разів на тиждень збільшує ризик передчасної смерті на 20 відсотків, передає 24tv.ua.

Про це заявили вчені Університету Вашингтона у Сент-Луїсі (США), йдеться у прес-релізі на MedicalXpress.

Вони проаналізували дані декількох досліджень за участю понад 400 тисяч осіб у віці 18-85 років.

З’ясувалося, що вживання невеликих доз вина трохи зменшувало ризик розвитку серцево-судинних захворювань, але сприяло виникненню раку, що збільшувало ймовірність передчасної смерті.

Збільшення смертності значніше зросло для літніх людей у ​​віці 75 років, ніж для 25-річних. Окрім того, прийом алкоголю сприяє потраплянню у кров бактерій з кишечника.

Помірне вживання вина можна рекомендувати лише тим, хто схильний до серцево-судинних захворювань і має низький шанс розвитку злоякісних пухлин.

 

 

 

Читайте також:

Вино та шоколад можуть врятувати від деяких вірусів

Вино та їжа: Як їх правильно поєднувати?

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *