Створений з відваги «Східний» трон

«Залізний трон Сходу». Незвична, емоційна, вражаюча інсталяція. 600 кілограм іржавого металу всіх можливих відтінків рудого.

Цей витвір, а для когось «арт-об’єкт», насправді є не стільки сплетінням решток понівечених снарядів та броні, скільки відтворює в собі ціле покоління сміливих та відважних воїнів, які без жодних сумнівів чи страху віддавали свої тіла та душі, зупиняючи цей ворожий метал, заради нашої землі та нашої свободолюбивої країни, заради миру, у якому ми з Вами живемо.

Цей «трон» — сучасна реальність життя, не пам’ятник, не символ. Це металеве свідчення війни, яка забрала з наших домівок чоловіків охороняти наш спокій, яка відібрала у нас назавжди найвірніших, найсміливіших, найкращих.

Автори ідеї — популярний блогер, волонтер Денис Буштець та Валентин Бурий – мали на меті зовсім не створення музейного експонату. Причини були до простого банальні на сьогоднішній час – хлопцям в АТО потрібні тепловізори. Два, три.. скільки вийде придбати.

Це раніше, у 2014-му, у людей було трохи вільніше з коштами, а зараз волонтерам набагато складніше знайти «меценатів», готових допомогти. Однак задум з аукціоном та продажом виявився досить успішним. За інформаційного сприяння «проекту» Тараса Білки, бажаючого «колекціонера» вдалось знайти у Запоріжжі, в умовно прифронтовому місті, куди першим відвезли «трон» за допомоги хмельничан Казбека Куразова та Руслана Токалюка, мешканців Запоріжжя Юрія Ружина та Віталія Коршенка.

Справжній патріот, який наразі побажав залишитися анонімним, придбав 72-ій та 128-ій бригадам не тільки два тепловізора, а й автомобіль на суму в 150 тисяч гривень.

 

 

 

 


Будь у курсі — Портал новин повідомляє:
будь яке копіювання, публікування, цитування матеріалів даної статті сайту вцілому чи окремих її частин на он-лайн сайтах новинного характеру чи паперових ЗМІ заборонено.

Читайте також:

Книга пам’яті загиблих героїв АТО

3 thoughts on “Створений з відваги «Східний» трон”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *