Небойові втрати українських військових — невтішна статистика

У Міністерстві оборони оприлюднили невтішну статистику — за 2016 рік небойові втрати українських військових склали 256 осіб, при тому, що на фронті в бойових зіткненнях загинуло 211 бійців ВСУ, повідомляє «Апостроф». 

Найбільше жахає причина, яка вийшла на перше місце серед небойових втрат в ЗСУ за 2016 рік. Це самогубства. У Міноборони за минулий рік нарахували 63 таких випадки. А з початку бойових дій — загинуло від суїцидів 259 бійців.

Проте немає певного єдиного фактора, який визначає підстави таких інцидентів. Кожен випадок унікальний. Безпосередньо самі військові стверджують, що на 100% довіряти статистиці не можна, адже не завжди, коли солдат себе вбиває, це пов’язано з планами звести рахунки з життям.

Однак, чому ж в перепочинок між боями гине більше солдатів, ніж від куль і мін бойовиків?

За словами військового психолога Андрія Козінчука в коментарі «Апострофу», до самогубства бійців АТО можуть підштовхнути різні фактори, серед яких є як психотравмуючі фактори, так і алкоголізм чи певні психічні захворювання:

«Це депресивний розлад, втрата раціонального мислення, у зв’язку з тривалим перебуванням в зоні бойових дій, наявність психотравмуючих факторів (смерть побратима)«

Козінчук підкреслив, що одним з ключових чинників в цьому питанні є відсутність соціальної та індивідуальної підтримки бійців.

За його словами, часто боєць залишається сам зі своїми проблемами.

Психолог підкреслив, що в Україні профілактика самогубств серед військових фактично не працює.

При цьому Козінчук прогнозує збільшення кількості суїцидників серед ветеранів АТО.

 

 

Читайте також:

21-річний військовослужбовець наклав на себе руки в зоні АТО

 , небойові втрати, самогубство

1 thought on “Небойові втрати українських військових — невтішна статистика”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *