Матері загиблого Сергія Хоптяра вручено орден Богдана Хмельницького III ступеня

У Ярмолинецькому райвійськкоматі, в четвер, 19 січня, відбулось вручення матері загиблого в АТО воїна Сергія Хоптяра ордена Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно), відповідно до Указу Президента України від 25 листопада 2016 року № 522/2016 “За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі”.

Військовий комісар Ярмолинецького райвійськкомату, підполковник Валерій Цицюрський висловив безмежну шану та щиру подяку матері Валентині Хоптяр за виховання мужнього сина-патріота, справжнього героя, захисника своєї Батьківщини.

У церемонії вручення ордену матері загиблого героя брали участь заступник голови районної державної адміністрації Володимир Байталюк та голова Ярмолинецької районної ради Лаврентій Копицяка.

 

Сергій Хоптяр народився 27 травня 1996 року у селі Соколівка, Ярмолинецького району.

Служив у 53-ій окремій механізованій бригаді на посаді заступника командира взводу у званні старший солдат.

Загинув Сергій 19 серпня 2016 року отримавши  смертельне поранення від осколків ВОГ-16,  знаходячись на нульовій лінії оборони у Зайцеве Донецької області. Він з товаришем якраз прямували на пост та не встигли сховатись в укриття. Внаслідок вибуху гранати товариш отримав незначні поранення, оскільки основну частку осколків у шию та живіт прийняв Сергій.

На момент смерті Сергію було лише 20-ть.

 

Орден Богдана Хмельницького III ступеня вручається громадянам України за особливі заслуги у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності, у зміцненні обороноздатності та безпеки України

 

 

 

Читайте також:

Книга пам’яті загиблих героїв АТО

 орден, Орден Богдана Хмельницького III ступеня, Сергій Хоптяр, Соколівка

1 thought on “Матері загиблого Сергія Хоптяра вручено орден Богдана Хмельницького III ступеня”

  1. Уведомление: У Хмельницькому відкрили меморіальну дошку на честь Героя АТО Руслана Ліщука — Будь у курсі — портал новин

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *