На Житомирщині попрощалися з 23-річною медсестрою Сабіною Галицькою, що загинула в АТО

Сьогодні, 23 лютого 2018 року, о 12 годині у селі Бастова Рудня Житомирської області попрощалися із загиблою у зоні проведення АТО медсестрою Сабіною Галицькою, сержантом, старшою медичною сестрою приймально-сортувального відділення медичної роти 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади, зазначає Gazeta.ua.

Молода Сабіна 4,5 місяці перебувала на нулях, витягуючи хлопців з того світу. Вона мріяла вступити до університету.

Про Сабіну у Facebook розповів волонтер Ян Осока.

«У бригаді її називали Красуня. Закінчивши 9 класів сільської школи, дівчина вступила до Новоград-Волинського медичного коледжу, у якому отримала фах фельдшера. По тому рік встигла попрацювати акушеркою у Барашівській сільській лікарні. Планувала отримати вищу освіту, але не встигла.

01.04. 2016 року вона підписала із ЗСУ контракт, маючи велике бажання допомагати пораненим у боях солдатам, та після навчання на полігоні «Десна» прибула до свого підрозділу.

– Сабіна народилася і виросла в нашому селі, — розповіла староста сільради Ольга Володимирівна, повідомляє PolitekA. — У неї залишилися батьки і 19-річний брат. Брат наприкінці листопада 2017 року теж поїхав в зону АТО, зараз служить у складі 95-ї бригади. А Сабіна поїхала на схід раніше, ще в квітні 2016-го. Після школи вступила до Новоград-Волинське медучилище, потім якийсь час пропрацювала в Баришівської лікарні.

Коли вона несподівано залишила роботу і поїхала в зону АТО, ми всі були дуже здивовані. В той момент їй було 22 роки, зовсім ще дитина! Ви б її бачили: маленька, худенька. Здавалося б, що їй робити там, на війні? Але вона хотіла допомагати людям. В той момент в зоні АТО служив її родич. Він розповів їй, що на передовій катастрофічно не вистачає медиків, хлопці гинуть… А у Сабіни було дуже добре серце. Ось і не змогла сидіти на місці.

Мама, звичайно, боялася її відпускати. Але й втримати не могла. Батьки Сабіни — добрі порядні люди. Мама і тітка теж медики, а тато рятувальник, працює в Держнс. Допомагати людям — це у них сімейне, вони не можуть інакше.

Сабіна по кілька разів за день телефонувала мамі. В той день, 20 лютого, вони теж розмовляли. Здзвонилися близько полудня. А коли мама зателефонувала їй увечері, обидва номери Сабіни вже були «поза зоною». Мама каже, спочатку не надала цьому значення — вирішила, що просто немає зв’язку або розрядився телефон. Чекала, коли Сабіна з’явиться в мережі і передзвонить.

Пізно увечері тітка Сабини зайшла в інтернет і побачила у соцмережі фотографію племінниці, а під нею підпис: «Вічна пам’ять». Вийшло, що рідні дізналися про її загибелі з інтернету. Кілька годин тому я була у них вдома. Там таке горе, серце розривається… Сабіну ось-ось мають привезти додому. Мама постійно запитує: «З якої сторони вони будуть їхати? Звідки їх виглядати?» Сама ледве тримається на ногах. Вона ще не усвідомила, що дочки немає. «Моя Сабіна не могла загинути, — каже. — Цього не може бути. Це відбувається не з нами, я не вірю…»

– Хлопці називали Сабіну ангелом, — розповіла бойова подруга Сабіни Галицької, яка попросила не називати її прізвище. — Світлий хоробрий чоловік. У 2016 році вона врятувала багатьох наших хлопців. В районі Мар’їнки витягла десятки поранених з-під обстрілу. Здавалося, вона нічого не боїться. Сабіна якось зізналася: «Мені теж буває страшно. Але я тут, тому що від мене залежить чиєсь життя».

20 лютого в селі Катеринівка Сабіна допомагала місцевим жителям. В основному це була допомога медикаментами. У наших (їх там було четверо) догодила протитанкова ракета. Двоє отримали контузію, третій «трьохсотий», а Сабіна загинула. Їй сильно посікло ноги, в голову потрапив осколок. Її намагалися врятувати, але поранення було смертельним.

Також щойно стало відомо, що боєць, який був в одній бронемашині з загиблої медсестрою, помер у госпіталі.

 

 

 

Читайте також:

Через обстріл з боку бойовиків, в зоні АТО загинула медсестра

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *