Фото та відеофіксація порушень правил дорожнього руху: як це працює в Україні

В Україні діє фото та відеофіскація правопорушень, в тому числі порушень правил дорожнього руху, серед яких порушення щодо напрямку руху, виїзд на зустрічну смугу чи смугу руху громадського транспорту. Загалом в Україні встановлено близько 4100 камер відеонагляду для цього, передає Портал «Будь у курсі» з посиланням на 24tv.ua.

Для прикладу, у Києві встановлена мережа камер з розширенням Full HD. З них зображення потрапляє на централізовану мережу, звідки інформація передається до відповідних правоохоронних органів. Система називається «Безпечне місто», – повідомляє Autocentre.ua.

Тут встановлені оглядові та панорамні камери. Зазвичай їх встановлюють на складних розв’язках та перехрестях задля визначення трафіку та завантаженості на дорогах. При цьому фіксуються не тільки дороги, але і важкодоступні місця (під мостами, контроль паркомісць).

При цьому ця система визначає номерні знаки на автомобілі, навіть якщо він рухається зі швидкістю до 125 км/год, незалежно від часу доби.

Порушення фіксується не тільки не тільки на фото, але і на короткому відео. Відео з цих камер зберігається 30 днів.

Однак варто нагадати, що в Україні на законодавчому рівні не закріплено покарання за порушення правил дорожнього руху, які зафіксовані на відео чи фото

 правила дорожнього руху, фотофіксація

2 thoughts on “Фото та відеофіксація порушень правил дорожнього руху: як це працює в Україні”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *