Стівен Міллер, нейробіолог з Університету штату Меріленд провів серію досліджень і прийшов до висновку, що пити каву коли заманеться — не найкраща ідея. Про це повідомляє Znaj.ua.
Результати наукової роботи дослідник опублікував в університетському виданні.
Аналізи біоритмів показали, що найкращий час для філіжанки кави — коли в організмі найнижчий рівень кортизолу — гормону, який відмінно взаємодіє з кофеїном і відповідає за легкість нашого пробудження і бадьорість протягом дня.
Через годину після того, як ми прокидаємося, рівень кортизолу знижується, і якщо вночі ми практично не спали, то потребуємо кави як повітря. А якщо з графіком все добре, то краще за все випити кави в проміжку з 9:30 до 11:30 ранку.
У більшості випадків сучасна людина випиває першу філіжанку набагато раніше, коли кортизолу в організмі хоч відбавляй. Якщо це входить в звичку, згодом кофеїн втрачає свої властивості, тому що організм обов’язково навчиться ігнорувати його, тому дуже важливо вранці давати своєму тілу трохи «самостійності».
2 thoughts on “У кави є свій ідеальний час — нейробіологи рекомендують”