Столтенберг: Отруєння екс-розвідника Скрипаля викликає крайнє занепокоєння НАТО

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що НАТО підтримує контакт з Лондоном у справі про розслідування отруєння в Солсбері російського екс-розвідника Сергія Скрипаля та його дочки.

Про це повідомляє 24tv.ua з посиланням на Інтерфакс.

Факт отруєння Сергія Скрипаля «викликав серйозне занепокоєння» у країн альянсу, оскільки Великобританія є його «надзвичайно важливим партнером», повідомляється у заяві генсека.

Використання нервово-паралітичних речовини є жахливим і неприйнятним актом. Великобританія є надзвичайно важливим союзником, і цей інцидент викликає крайнє занепокоєння НАТО. Альянс знаходиться в тісному контакті з владою Сполученого Королівства з цієї проблеми,
– йдеться в заяві.

Британська газета Daily Telegraph повідомила, що Лондон обговорює з НАТО можливість застосування статті 5 статуту північноатлантичного блоку про спільну оборону, в якій говориться, що атака проти однієї з країн альянсу розглядається як напад на весь альянс.

Глава британського МВС Ембер Радд проведе у вівторок засідання з антитерористичної структурою країни «Кобра» з питань розслідування інциденту з отруєнням. Газета Telegraph повідомила про намічений черговому засіданні ради нацбезпеки, але офіс прем’єра поки не підтвердив цю інформацію.

 

 

 

 

Читайте також:

Отруєння Скрипаля: Британська розвідка зробила важливу заяву

 отруєння, Сергій Скрипаль, Солсбері

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *