В Азії спалахнула епідемія холери

В Ємені, що в південно-західній Азії, спалахнула епідемія холери. Гуманітарні організації закликають світ відреагувати на смертоносну хворобу, щоб вона не поширилась на інші країни.

Про це повідомляє 24tv.ua з посиланням на видання «Deutsche Welle».

Спустошена громадянською війною країна не може самотужки впоратись із страшною епідемією. Наразі понад 2 тисячі осіб інфіковані хворобою, 34 – померли. Випадки захворювання виявили у столиці Ємена, яку захопили повстанці-хусити.

Як відзначають у ВООЗ, передає PolitekA, в Ємені повністю функціонують менше 45% медичних установ, майже 300 лікарень або пошкоджені, або повністю зруйновані в ході громадянської війни в країні.

«Ми дуже стурбовані тим фактом, що хвороба буде продовжувати поширюватися і в кінці кінців вийде з-під контролю», – заявили в організації “лікарі без кордонів”.

Для того, щоб країна змогла боротися з хворобою, їй терміново необхідна гуманітарна допомога

За словами представників міжнародної медичної організації «Лікарі без кордонів», люди долають десятки кілометрів, щоб прибути до лікарень. Наразі гуманітарні організації надали медичну допомогу та вилікували 780 осіб. Проте через бойові дії поширення епідемії може різко зрости, оскільки для більшості населення складно добратися до медичних закладів.

 Азія, епідемія холери, Ємен

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *