Україна буде однією з тем розмови Путіна з Макроном у Франції

Сьогодні, 29 травня, у Парижі президент Франції Еммануель Макрон зустрінеться із російським лідером Путіним. У переддень їх зустрічі сім’ї українських політв’язнів, яких утримує Москва, звернулися з проханням до Макрона, щоб той вимагав від Путіна звільнення останніх, передає Главком.

Перспективи «нормандського формату» і Україна, ядерна проблематика КНДР, ситуація в Сирії та Лівії будуть пріоритетними темами міжнародної частини переговорів президента РФ Володимира Путіна і президента Франції Еммануеля Макрона. Про це повідомив помічник президента РФ Юрій Ушаков напередодні візиту Путіна до Франції.

«У перші дні вступу на посаду Еммануель Макрон провів і проводить активні контакти, перш за все, з західними партнерами. Тут і візит до Німеччини, і саміти НАТО, і «сімки». Тобто західних лідерів він вже побачив, тепер познайомиться з нашим президентом. У цьому контексті зустріч дуже важлива як для російської сторони, так і для французької», — сказав він.

Тема України займе важливе місце на майбутніх в Версалі переговорах, Москва розраховує отримати підтримку роботи в «нормандській четвірці», зазначив Ушаков.

«Україна (на переговорах. – Ред.) буде займати велике місце з точки зору перспектив функціонування «нормандського формату», —  додав він.

Ушаков нагадав, що в останній телефонній розмові ще колишнього складу «нормандської четвірки» — за участю попереднього президента Франції Франсуа Олланда — була досягнута домовленість про те, що цей формат продовжить роботу, і новий президент активно підключиться до неї.

За його словами, ця тематика обговорювалася 15 травня в ході візиту Макрона в Берлін. «Еммануель Макрон знає точку зору пані Меркель (канцлер ФРН Ангела Меркель. – Ред.), зараз він дізнається наші оцінки стану справ з розвитку важкої внутрішньоукраїнської кризи», — зазначив Ушаков.

Він додав: «Головне, що ми очікуємо, що президенти підтвердять необхідність найщільнішої роботи в «нормандському форматі» і безальтернативність Мінських домовленостей. Це буде цікава дискусія, і ми до цього готуємося», — сказав представник Кремля.

 

 

Читайте також:

«Наближений» до президента Франції припустив, про що спілкуватимуться Макрон та Путін

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *