Супрун розвінчала «страшилки» про медреформу

Очільниця МОЗ Уляна Супрун повідомила про міфи навколо прийнятого Верховною Радою пакету реформ медичної сфери, пише PolitekA.

За її словами, інформаційний простір засмічують “страшилками” про медичну реформу в Україні.

“Часто брехня поширюють опоненти змін системи охорони здоров’я, які хочуть залишити стару систему охорони хабарів. Ми зібрали найбільш поширені міфи і написали правду про зміни, які вводять реформаторські законопроекти”, – повідомила вона.

Серед фейків про медреформу, Супрун зазначила такі поширені помилки як, то, що медицина стане платною і дуже дорогий, що медреформа нібито призведе до закриття лікарень та звільнення медиків, а села залишаться без лікарів.

“Безкоштовної медицини в нашій країні не існує. 90% ліків купуються за особисті кошти громадян. У законопроектах про медреформу немає ні слова про закриття лікувальних установ або скорочення медперсоналу, також ми не маємо наміру закривати сільські медзаклади”, сказала вона.

За словами міністра, головна мета медичної реформи – надати всім громадянам єдиний і реальний фінансовий захист в охороні здоров’я у вигляді конкретних фінансових гарантій.

 

 

Читайте також:

Верховна Рада 227 голосами схвалила медичну реформу Супрун

Медична реформа: сімейний лікар — всі деталі

Медична реформа: що чекає на українців?

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *