Тарас Березовець вказав реальну причину візиту Тіллерсона в Україну

Візит Рекса Тіллерсона має прямий зв’язок із зустріччю Дональда Трампа і Володимира Путіна на саміті G20, зазначає 24tv.ua.

На цей зв’язок Тарас Березовець вказав у матеріалі «Нового Времени«.

Про візит Рекса Тіллерсона в Україна стало відомо ще в середині червня, коли Петро Порошенко відвідував Вашингтон. Тоді держсекретар США зробив неоднозначну заяву для ЗМІ. Він припустив появу нового формату домовленостей між Україною та Росією.

Українська криза має бути врегульована за участю США. Тому цей новий формат може передбачати участь Сполучених Штатів у ролі однієї зі сторін переговорів. Українські дипломати, зокрема Павло Клімкін, давно висували гіпотезу створення нового майданчика. Так званого Будапештського формату, куди увійдуть всі країни-гаранти Будапештського меморандуму 1994 року: Велика Британія, США, Росія,
– наголосив Тарас Березовець.

Березовець пояснив, що візит Тіллерсона ймовірно стане продовженням порядку денного, який був заданий візитом Порошенка до Вашингтона.

Тіллерсон прибуде до Києва відразу після самміту G20, на якому Трамп зустрінеться із Путіним. Окрім цього, Путін проведе робочий сніданок із Макроном та Меркель, на якому учасники обговорять питання України.

Говорячи про ставлення нового держсекретаря до України в цілому, потрібно позбутися від таких штампів, як проукраїнська або проросійська позиція. Йдеться про американську адміністрацію, і єдиний порядок денний, який може у них бути – це проамериканська позиція. Важливо також пам’ятати, що будь-які заяви Тіллерсона не слід сприймати як узгоджену позицію адміністрації,
– підкреслив Березовець.

Політолог наголосив, що будь-які пропозиції Тіллерсона зажадають схвалення з боку РНБ, Пенса, Макмастера і Конгресу.

 

 

Читайте також:

Петро Порошенко: Рекс Тіллерсон та Єнс Столтенберг відвідають Україну

На думку Тіллерсона, Україна може покласти край війні і без «Мінська»

 G20, Рекс Тіллерсон, саміт G20

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *