Трибунал по збитому Boeing 777: Як Росія запобігатиме розгляду справи?

Наміри уряду Нідерландів створити трибунал для розгляду справи підозрюваних у причетності до катастрофи рейсу МН17 на Донбасі — демонстрація готовності вирішувати це питання. Не треба очікувати, що це буде зроблено у короткі терміни, зазначає 24tv.ua. Але навряд чи Росія зможе завадити судовому процесу.

Про це сайту «24» в коментарі зазначив директор Центру суспільних відносин Євген Магда.

«Нідерланди продемонстрували готовність вирішувати це питання. Але не треба очікувати, що це буде зроблено найближчим часом. Буде пошук відповідного механізму для створення такого трибуналу», — говорить політолог.

При цьому, зауважує Євген Магда, попри те, що Нідерланди і РФ є економічними партнерами і є багато прихильників пом’якшення антиросійських санкцій, це не вплине на судовий процес.

В розслідуванні катастрофи малайзійського Boeing 777 рейсу MH17 зацікавлені й інші країни, громадяни яких загинули. Хоча Росія, зрозуміло, буде намагатись запобігти реалізації цього судового процесу. Насамперед, впливатиме на громадську думку громадян Нідерландів через медіа і нідерландських політиків. Але це не може змінити рішення керівництва Нідерландів,
— наголосив Магда.

 

 

Читайте також:

Збитий боїнг: Україна та Нідерланди підпишуть угоду про співпрацю щодо злочинів

 Boeing 777, Нідерланди, , трибунал

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *