Поїздка Путіна на Валаам: священик відкрив кілька таємниць

Президент Росії Володимир Путін завітав на острів Валаам не з пустими руками, але привіз він туди не яхту, пише 24tv.ua.

Про це написав голова прес-служби патріарха Кирила Олександр Волков на своїй сторінці у Facebook.

«Президент приїхав на машині за кермом, відкрив задні двері, за якою сидів офіцер СБП (що цілком природно) і тримав в руках червону коробку, в якій перебувала ікона. Оскільки так вийшло, що я сам цю коробку тримав через 10 хвилин, можу сказати, що це була важка ікона. Навряд чи президенту було б зручніше з нею йти в храм», – підкреслив він.

Крім того, речник Кирила стверджує, що цього разу Путін не дарував жодних яхт храму, щоправда свого часу дарував.

«Багато років тому в користування церкві Управління справами президента передало яхту «Паллада», яка іноді використовується для прогулянок на свіжому повітрі як свого часу Патріархом Алексієм, так і нині Патріархом Кирилом. Втім, більшу частину часу вона стоїть біля причалу», – зауважив священнослужитель.

Також Волков розповів, чому Кирил взяв під руку Путіна.

Вийшовши з вівтаря, вони (Путін і Кирил) попрямували до машини патріарха, оскільки той запропонував президенту доїхати до монастирського архондарика на його машині, бо ніякої іншої машини поруч не виявилося. Президент погодився. Залишалося тільки вибрати, хто з них, на яке місце сяде, оскільки місце за кермом було вже зайнято водієм. Так вийшло, що обидва захотіли зайняти ліве заднє місце, надавши праве заднє місце своєму візаві. І будучи господарем машини, патріарх взяв під ручку президента, щоб запропонувати йому сісти праворуч, але президент цим місцем своєю чергою поступився патріарху. Так вони і проїхали кілька сотень метрів,
– додав голова прес-служби патріарха Кирила.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *