Що чекатиме на українців після пенсійної реформи?

Після реформи українці зіткнуться з “гнучким” пенсійним віком, зазначає PolitekA. Для частини українців вихід на пенсію, як і раніше, буде призначений на 60 років, а комусь доведеться заробляти пенсію довше.

Наприклад, в 2021-м “вчасно” отримають пенсії 75% українців, а вже в 2028-му – лише 55%. Тобто практично половині 60-річних українців не вдасться вийти на “заслужений відпочинок” в 2028 році.

Як відзначають в Інституті демографії та соціальних досліджень, чим молодший українець, тим складніше буде довести наявність стажу. Наприклад, до 2004 року в стаж враховувалося навчання в університетах, армії і так далі.

А на даний час, зараховується тільки той період, коли українець платив внески до Пенсійного фонду, тобто був офіційно оформлений згідно КЗпПУ. Крім того, якщо українець народився в 1960 році, для виходу на пенсію в 60 йому знадобиться як мінімум 27 років стажу. А тому, хто народився в 1970-му, вже 35 років стажу.

Як стверджують в уряді Гройсмана, пенсію потрібно “заробити” тому і були введені такі правила. Українці, яку все життя чесно платили внески до Пенсійного фонду, не можуть отримувати аналогічні зарплати з тими, хто працював всього 15 років.

Відзначимо, що перші кілька років будуть діяти “пільгові умови” виходу на пенсію. “Гнучкий” пенсійний вік запрацює в повну силу тільки в 2021 році.

Якщо 60 років майбутньому пенсіонерові виповнилося з 2018 по 2020 рік, тобто більше 15 років стажу, але менше, ніж вимагає нове законодавство, можна звернутися в орган соцзахисту і отримати тимчасову матеріальну допомогу.

У той же час ті, хто не заробив і 15 років стажу, взагалі залишаться без пенсії.

 пенсійна реформа, пенсійний вік, пенсійний стаж

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *