Розпочався фотоконкурс «Хмельницький крізь об’єктив»

Стало доброю традицією кожного року проводити фотоконкурс «Хмельницький крізь об’єктив», приурочений Дню міста. Про це повідомляє Хмельницька міська рада.

Цьогоріч роботи прийматимуться до 8 вересня 2017 року.

Результати конкурсу та імена переможців оголосять 21 вересня на відкритті виставки-конкурсу фотографій. Усі роботи, які відбере журі з 21 вересня до 11 жовтня 2017 року будуть виставлені в приміщенні Хмельницького музею-студії фотомистецтва (вул. Проскурівська, 56).

Днями положення про проведення фотоконкурсу затвердили члени виконавчого комітету.

Роботи автори мають подавати у електронному вигляді. Друк світлин буде здійснено конкурсним комітетом за кошти міського бюджету.

Участь в конкурсі можуть брати як професіонали, так і аматори, незалежно від віку та місця проживання. Тож запрошуємо усіх фотографів взяти участь у конкурсі «Хмельницький крізь об’єктив» та поділитися із хмельничанами та гостями міста своїм баченням міста над Бугом.

 

Положення

про проведення фотоконкурсу «Хмельницький крізь об’єктив»,

присвяченого Дню міста Хмельницького

  1. Загальні положення
    1. Положення про проведення фотоконкурсу «Хмельницький крізь об’єктив», присвяченого Дню міста Хмельницького (далі – Положення), визначає організаційні та фінансові засади проведення заходу у місті Хмельницькому, його мету, умови участі, вимоги до робіт-учасників, етапи проведення.
    2. Метою фотоконкурсу «Хмельницький крізь об’єктив», присвяченого Дню міста Хмельницького (надалі – фотоконкурс), є стимулювання творчої, пізнавальної і соціальної активності жителів та гостей міста, підтримка, сприяння розвитку творчих зв’язків і обміну досвідом між фотографами, закріплення кращих традицій фотомистецтва, виявлення сучасних тенденцій і технологій у фотомистецтві.
  2. Засновники, організатори і організаційний комітет конкурсу
    1. Засновником фотоконкурсу є виконавчий комітет Хмельницької міської ради.
    2. Організатори фотоконкурсу:
  • Хмельницьке міське комунальне підприємство “Хмельницькінфоцентр”;
  • управління культури і туризму.
    1. Організаційний комітет — журі здійснює підготовку та проведення фотоконкурсу.
    2. Виконавчий комітет Хмельницької міської ради затверджує склад організаційного комітету — журі. До його складу входять:
  • депутати міської ради, представники організаторів і засновника,
  • видатні діячі культури і мистецтва міста,
  • представники приватного бізнесу,
  • представники засобів масової інформації.
  1. Учасники фотоконкурсу
    1. Для участі у фотоконкурсі запрошуються професійні фотографи і аматори, незалежно від місця проживання та віку.
  1. Умови та вимоги фотоконкурсу
    1. Учасник фотоконкурсу може подати не більше 5 фотографій у вигляді електронних файлів в кожній номінації, всього не більше 10 фотографій. Цифрові файли повинні бути у форматі JPEG, 300dpi, кадровані (розміри 30х30, 30х40, 30х45), максимум 3600 px по найдовшій стороні, максимум 10 Мб/фото.
    2. Фотографії подаються в електронній формі на електронну адресу з поміткою на фотоконкурс. До фотографій в електронному вигляді додається лист-заявка (додаток до Положення).
    3. Автори фотографій несуть відповідальність за зміст представлених на конкурс робіт.
    4. Роботи, представлені на фотоконкурс, не редагуються та не рецензуються. Роботи, що не відповідають умовам конкурсу, не розглядаються.
  1. Етапи та основні тематичні розділи фотоконкурсу
    1. Фотоконкурс передбачає наступні етапи:
  • І етап. Оголошення конкурсу, організація та проведення збору фотографій учасників. Конкурс анонсується з 1 серпня по 8 вересня 2017 року повідомленням в засобах масової інформації, на офіційному веб-сайті Хмельницької міської ради http://khm.gov.ua . Термін подачі фотографій до 8 вересня 2017 року.
  • ІІ етап. Робота організаційного комітету — журі фотоконкурсу та презентація фотографій на виставці. Організаційний комітет — журі відбирає фотороботи для виставки та визначає переможців фотоконкурсу в кожній номінації. Відібрані фотороботи експонуються на виставці в приміщенні Хмельницького музею-студії фотомистецтва (вул. Проскурівська, 56).
  • ІІІ етап. Підведення підсумків та оголошення переможців. 21 вересня 2017 року на відкритті виставки — конкурсу фотографій оголошуються переможці фотоконкурсу по кожному тематичному розділу (номінації), проводиться нагородження переможців фотоконкурсу;
    1. Фотоконкурс передбачає тематичні розділи (номінації):

№ з/п

Назва тематичного розділу (номінації)

Короткий опис

Хмельницький фоторепортер

Суспільно-політичні, соціально-культурні та економічні події, повсякденне життя міста, природа, благоустрій, цікаві фотороботи про хмельничан та шанованих у місті людей, відображення історії міста Хмельницького

Ми — єдина Україна

Оригінальні знімки, що демонструють найкращі візуальні приклади незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

Мій Хмельницький

Дитяча номінація, вільна тема (учасники-діти віком до 17 років)

Приз міського голови

За високу майстерність у фотомистецтві

Приз глядацьких симпатій

    1. За результатами фотоконкурсу в номінаціях «Хмельницький фоторепортер”, «Ми — єдина Україна”, «Мій Хмельницький” журі визначає переможців (1,2,3 місця), які отримують Диплом переможця та подарунок.
    2. Журі визначає переможців в номінації «Приз міського голови» – найвища нагорода фотоконкурсу: один — серед дорослих номінацій («Хмельницький фоторепортер”, «Ми — єдина Україна”) та один — учасник дитячої номінації. Переможці отримують Дипломи та подарунки.
    3. Під час виставки, що триватиме з 21 вересня до 11 жовтня 2017 року, відвідувачі визначатимуть переможця у номінації “Приз глядацьких симпатій”, опускаючи свій відгук за одну з фоторобіт у спеціальну скриньку, яка буде знаходитись у виставковій залі. Після підрахунку всіх відгуків визначиться переможець у зазначеній номінації. Учасник, робота якого набере найбільшу кількість голосів, отримує Диплом переможця у номінації “Приз глядацьких симпатій” та подарунок.
    1. Усі учасники, роботи яких відібрані на виставку, отримують Дипломи учасника виставки — конкурсу фотографій.
  1. Прикінцеві положення
    1. Організатори фотоконкурсу за згодою автора можуть використовувати фотографії в проведенні подальших виставок, підготовці та виданні інформаційних матеріалів про місто Хмельницький, публікацій, соціальній рекламі, на офіційному веб-сайті Хмельницької міської ради та виконавчого комітету http://khm.gov.ua, тощо.
    2. Підсумки фотоконкурсу будуть опубліковані в газеті “Проскурів” та на офіційному веб-сайті Хмельницької міської ради та виконавчого комітету http://khm.gov.ua.

 

Лист-заявка

на участь у фотоконкурсі «Хмельницький крізь об’єктив»,

присвяченого Дню міста Хмельницького

Заявка заповнюється в електронному вигляді і надсилається разом із фотографіями.

Перед заповненням заявки уважно ознайомтесь з умовами конкурсу та вимогами до заповнення заявки.

Прізвище, ім’я, по батькові учасника

Дата народження

Ідентифікаційний номер

Адреса проживання

(за бажанням)

Телефон/факс

Адреса електронної пошти

Місце роботи

Загальна кількість поданих робіт (вказати назву кожної роботи та тематичний розділ (номінацію), до якої вона подається)

Я, ______________________________________________________________, є автором робіт, поданих мною для участі у фотоконкурсі «Хмельницький крізь об’єктив»,

присвяченого Дню міста Хмельницького. Роботи виконані протягом ___________ років.

Я, як автор поданих фотографій, дозволяю організаторам фотоконкурсу використовувати їх в проведенні подальших виставок, підготовці та виданні інформаційних матеріалів, публікацій, соціальній рекламі, тощо з обов’язковим посиланням на моє авторство.

Погоджуюсь з усіма умовами проведення фотоконкурсу.

Дата ________________________ Підпис ____________________

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *