Дослідження: Росія — головна загроза для 41% опитаних європейців

Авторитетний американський соціологічний центр Pew Research Center опублікував результат дослідження щодо загроз, які найбільше непокоять країни світу, пише 24tv.ua.

На першому місці серед країн, для яких Росія виглядає найбільшою загрозою, опинилася Польща: аж 65% поляків розглядають Росію та її вплив як небезпеку для країни. Буквально на 1% більше поляки остерігаються «Ісламської держави».

Хоча Росія не посіла першість у якості провідної загрози у жодній із країн Європи чи Північної Америки, в яких проводилось опитування, у Польщі спостерігається особливе занепокоєння щодо Росії,
– йдеться у дослідженні.

Натомість у США Росію так сприймають 47% опитаних. До слова, 71% американців основною загрозою визначають кібератаки інших країн.

В основному, у 18 країнах світу найнебезпечнішим ворогом вважають «Ісламську державу»: Європа, Близький Схід та Азія, себто країни, які постраждали від діяльності цього угрупування.

Якщо брати ще одну загальну цифру, то 41% опитаних європейців у головну загрозу записали РФ. І, примітно, 31% тих самих європейців так само ставляться до США та її впливу: особливо з цього приводу непокоїться Іспанія – 59% проти 47% за Росію.

До слова, крім «Ісламської держави», США та Росії, глобальною загрозою також називали глобальні та непередбачувані зміни клімату.

 

 дослідження загроз, ІДІЛ,

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *