Гриневич оприлюднила перелік найпопулярніших серед абітурієнтів професії

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич розказала, на які спеціальності українські абітурієнти частіше за все звертають увагу, передає PolitekA.

Серед найбільш популярних професій традиційно опинилося право.

«Найбільше заяв було подано на філологію. Звичайно, тут основний внесок – іноземна філологія. Люди прагнуть вивчати іноземні мови і це, в принципі, правильно. На другому місці – право. Потім менеджмент, медицина, комп’ютерні науки, туризм. Далі йде середня освіта – це вчителі, психологія, економіка та інженерія програмного забезпечення», – каже Гриневич.

При цьому, за словами міністра, українські абітурієнти проігнорували низку технічних спеціальностей, в яких держава відчуває нестачу кадрів.

Також Гриневич повідомила, що в Україні зараз активно займаються розробкою інструментів, які допоможуть якісно прогнозувати ситуацію на ринку праці.

«Наприклад, ми зараз хочемо розробляти з польськими партнерами інструмент, який там вже успішно працює, щодо аналізу трудових доль випускників. Тобто, де саме випускники вишів опиняються після закінчення закладу, і де знаходять місце на ринку праці зі своєю спеціальністю», – додала вона.

 

 

Читайте також:

Вступна кампанія-2017: найзатребуваніші професії в Україні та світі

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *