Сьогодні великомученика Микити

Сьогодні великомученика Микити, який жив у ІV столітті на берегах Дунаю. Його стратили через те, що навернув чимало язичників до християнства, повідомляє Укрінформ.

Після Здвиження природа по-справжньому готувалася до зимової сплячки. Колись у давнину о цій порі майже все з полів і городів українців було прибране. Хіба що пізні зимові сорти яблук подекуди меланхолійно погойдувалися на яблуневому гіллі у садках, та якщо осінь була теплою, морква і буряки «сиділи» в землі.

Але на сьогодні багато чого змінилося: і клімат, і саме сільське господарство. Приміром, зараз на повну потужність іде збирання соняшнику. Вже зібрано майже половина уражаю, який, між іншим, у цьому році значно поступається минулорічному… І хоч аграрії запевняють, що буцімто перейматися майбутніми цінами зайве, але українці підозрюють, що вони (тобто ціни) все ж полізуть вгору.

Цікавий факт: соняшник – один із символів України, належить до родини Айстрових. Його батьківщина – Північна Америка. До України він потрапив у середині ХVІІІ століття і ще якихось 100 років тому був відомий виключно як декоративна рослина… На сьогодні Україна посідає одне з перших місць у світі зі збору соняшникового насіння. Ця культура займає 13% усієї української ріллі.

З іменинами вітайте Микиту, Максима, Андрія, Григорія, Івана, Гната, Дмитра, а також Марію та Людмилу.

 великомученик Микити, іменини,

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *