У Хмельницькому відбулось виїзне засідання бюджетного комітету України (фото, відео)

У останній робочий день минулого тижні, у п’ятницю, 20 жовтня, у Хмельницькому Будинку Рад відбулось виїзне засідання бюджетного комітету України, участь у  якому взяли як очільники Хмельницької області та обласного центру, так і народні депутати та представники міністерств України.

Подібні виїзні засідання представників парламентських комітетів у регіонах України надають унікальну можливість як депутатам обласної ради так і активним мешканцям областей напряму поспілкуватись з народними депутатами України, отримати відповіді на проблемні питання, які їх турбують, побачити та почути безпосередньо зміст питань виїзного засідання, ознайомитись з тими пропозиціями, зауваженнями на настановами, які представники загальнодержавної влади дали очільникам регіону. Бюджетний комітет Верховної Ради України складається в основному з найбільш фахових народних обранців, людей, які мають значний як політичний так і господарський досвід.

Перед початком виїзного засідання Комітету, делегація побувала на двох потужних підприємствах області, які не лише успішно працюють на українському ринку, а й експортують свою продукцію до багатьох країн світу: ПАТ “Укрелектроапарат” та ТОВ “Карат”.

В ході заісдання піднімались та обговорювались багато важливих питань для Хмельницького регіону та України вцілому, а по його завершенню — відбулась прес-конференція для представників ЗМІ та громадськості, в ході якої голова парламентського комітету Андрій Павелко, заступник голови комітету, народний депутат від Хмельниччини Сергій Мельник та очільник Хмельницької обласної ради Михайло Загородній дали відповіді на запитання присутніх.

В ході обговорення питання щодо новостворених об’єднань територіальних громад, то В’ячеслав Негода, перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, повідомив, що у випадку, коли новостворені ОТГ повністю співпадають з межами районів, то слід ліквідовувати ці адміністративні райони.

“Немає доцільності утримувати район як територіальну одиницю після того, як усі повноваження перейшли ОТГ. Ця проблема стає гострою в масштабах України”, – наголосив він.

Наразі, на Хмельниччині є дві таких громади:

  • Старосинявська селищна об’єднана ОТГ,
  • Новоушицька селищна об’єднана ОТГ.

“Ми хочемо чути пропозиції від облдержадміністрацій та обласних рад щодо подальшого розвитку таких районів. Обласна влада має бути ініціатором вирішення цієї проблеми. Поки всі мовчать і закривають очі”, – зазначив перший заступник міністра регіонального розвитку.

В’ячеслав Негода також сповістив, що на сьогодні в Україні вже створено 665 об’єднаних територіальних громад.

Серед питань, які ставились перед представниками влади в ході прес-конференції було й питання перепису населення України — за повідомленням Сергія Мельника бюджетний комітет вже висловив свою підтримку пропозиції щодо виділення коштів на проведення перепису населення.

Ми пропонуємо Вам особисто почути та побачити усі деталі виїзного засідання на наших світлинах та відео:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *