Очільник Департаменту екології судиться з Хмельницькою ОДА

У понеділок, 6 листопада, відбулось чергове судове засідання за позовом Сергія Вавринчука, який з 2013 року є очільником Департаменту екології та природних ресурсів Хмельницької ОДА, проти Відповідача, яким виступає Хмельницька обласна державна адміністрація.

Змістом позовної вимоги є визнання протиправним з подальшим скасуванням розпорядження Хмельницької ОДА за №816/2017-р від 20 вересня 2017 року «Про оптимізацію структури Хмельницької обласної державної адміністрації». Відповідно даного розпорядження, зі структури Хмельницької ОДА виведено, шляхом ліквідування, Департамент екології та природних ресурсів, а усі функції даного підрозділу передано Департаменту агропромислового розвитку.

За твердженням Сергія Вавринчука, ліквідація Департамента екології та природних ресурсів, як юридичної особи, яка підзвітна та підконтрольна окрім Хмельницької ОДА, і Міністерству екології та природних ресурсів України, є незаконною, оскільки не мала під собою жодних законних підстав і не спирається на жодні законодавчі акти.

Занепокоєння щодо даної ситуації з ліквідацією Департаменту екології та підтримку діям Позивача висловив і Комітет Верховної ради з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи у своєму листі. Більш того, Комітет звернувся до очільників країни з проханням втрутитись у дану ситуацію та сприяти відновленню ліквідованого Департамента, як самостійного підрозділу у складі Хмельницької ОДА.

На судовому засіданні безпосередньо самого Позивача не було, але його за довіреністю представляв Ігор Ткачук.

Щодо даного засідання, то розгляд справи поки що було відкладено у зв’язку з поданням відповідного клопотання з боку Міністерства екології та природних рексурсів України. А на наступні судові засідання суддя в обов’язковому порядку вирішив запросити у якості свідка очільника Хмельницької ОДА Олександра Корнійчука, з метою отримання від нього детальних роз’яснень щодо підписаного ним розпорядження.

 

 

 

1 thought on “Очільник Департаменту екології судиться з Хмельницькою ОДА”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *