Сергій Вавринчук програв судову справу щодо ліквідації департаменту екології

Сьогодні, 15 листопада, відбулось останнє судове засідання за позовом Сергія Вавринчука, який з 2013 року є очільником Департаменту екології та природних ресурсів Хмельницької ОДА, проти Відповідача, яким виступає Хмельницька обласна державна адміністрація.

Відповідно до рішення, яке сьогодні виніс суддя Хмельницького окружного адміністративного суду Полікарп Майстер, у задоволенні вимог позивачу Сергію Вавринчуку відмовлено.

Змістом позовної вимоги є визнання протиправним з подальшим скасуванням розпорядження Хмельницької ОДА за №816/2017-р від 20 вересня 2017 року «Про оптимізацію структури Хмельницької обласної державної адміністрації». Відповідно даного розпорядження, зі структури Хмельницької ОДА виведено, шляхом ліквідування, Департамент екології та природних ресурсів, а усі функції даного підрозділу передано Департаменту агропромислового розвитку.

За твердженням Сергія Вавринчука, ліквідація Департамента екології та природних ресурсів, як юридичної особи, яка підзвітна та підконтрольна окрім Хмельницької ОДА, і Міністерству екології та природних ресурсів України, є незаконною, оскільки не мала під собою жодних законних підстав і не спирається на жодні законодавчі акти.

На судовому засіданні від імені позивача був його представник — Юрій Ткачук. Юристконсульт Наталія Іванюк виступала як представник третьої особи — Міністерства екології та природних ресурсів України, яке долучилось до розгляду справи та своїм листом підтримало позицію Сергія Вавринчука. Відповідача, Хмельницьку ОДА, представляла заступниця начальника юридичного відділу апарату Хмельницької ОДА Світлана Скороход.

На попередньому судовому засіданні, яке відбулось 6 листопала, було винесено рішення допитати голову Хмельницької ОДА Олександра Корнійчука у якості свідка з метою отримання від нього детальних роз’яснень щодо підписаного ним розпорядження. Однак очільник Хмельницької ОДА раптово захворів, що підтверджувала медична довідка щодо амбулаторного лікування Олександра Корнійчука. Свої пояснення з приводу підстав лідквідації обласного департаменту екології губернатор Хмельниччини виклав у письмовій формі та додав до медичної довідки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Читайте також:

Очільник Департаменту екології судиться з Хмельницькою ОДА

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *