Міністр соцполітики анонсує збільшення пенсій військовослужбовців на 77%

Реформа пенсійного забезпечення військовослужбовців збільшить розмір їхніх пенсій на 77% та врахує інтереси учасників бойових дій, інформує Главком.

Про це заявив міністр соцполітики Андрій Рева в інтерв’ю, розповідаючи про реформу пенсійного забезпечення працівників силових органів, повідомляє урядовий портал.

Рева зазначив, що перерахунок пенсій відбувся з 1 січня 2018 року, після прийняття відповідного закону.

«Середня пенсія по країні зросла до 2448 гривень, а середня пенсія силовиків становить 2600 гривень… Військові повинні мати більшу пенсію, і після проведення змін у пенсійному забезпеченні військовослужбовців, за нашими розрахунками, пенсії військових мають зрости не менш як на 77 відсотків», — заявив глава Мінсоцполітики.

Рева нагадав про доручення глави уряду Володимира Гройсмана щодо першочергової підтримки пенсійною реформою військовослужбовців саме тих військових, які брали участь у бойових діях.

«Механізми, що запроваджує реформа, дозволять диференціювати у  напрямку збільшення розмір пенсій цих військових у порівнянні з військовослужбовцями, які перебували в тилу», — зазначив міністр.

 

 

 

 

 

Читайте також:

У Хмельницькому пенсіонери силових структур перекрили рух транспорту: вимагали підвищення пенсій

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *