Українці витрачають на їжу менше за всіх у Європі

Середні щомісячні витрати українців на продукти харчування і товари повсякденного попиту значно менші за витрати європейців, передає Главком з посиланням на УНН та дані рітейл-аудиту Nielsen.

Компанія Nielsen провела глобальне дослідження у 56 країнах світу щодо рівня витрат людей на продукти харчування.

Середні щомісячні витрати в Києві на продукти харчування і товари повсякденного попиту сім’ї склали 3 тис. 140 грн, або орієнтовно 92 євро. Для порівняння у Мінську витрачають 192 євро, у Варшаві — 178 євро, у Вільнюсі — 231 євро, у Москві — 269 євро.

«Це було б чудовим фактом, якби з рівнем доходу, середньої, та і з мінімальною зарплатнею у нас було б все чудово, на жаль, тут у нас поки серйозні проблеми, які обов’язково необхідно ефективно вирішувати. Девальвація національної валюти і інфляція 2015 року в 43,3% звичайно вплинули на зростання цін, проте заявлені щомісячні витрати споживачів виросли на 22%», — додали у компанії.

Нагадаємо, у червні 2017 року Кабмін скасував державне регулювання цін на соціальні продукти. Йдеться, зокрема, про борошно, хліб, макаронні вироби, крупи, цукор, яловичину, свинину і м’ясо птиці, ковбасні вироби варені, молоко, сир, сметану, масло вершкове, олію соняшникову, яйця курячі.

 

 

 

 

Читайте також:

В Уряді вважають, що українці забагато їдять

Українці відповіли на “гастрономічний” цинізм міністра Реви — Може ми і дихаємо багато?

Тернопільська пенсіонерка розповіла міністру Реві скільки вона їсть

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *