У Хмельницькому відбувся форум ветеранів Збройних сил та правоохоронних органів Хмельниччини

У четвер, 22 лютого 2018 року, у Хмельницькому відбувся обласний форум ветеранів Збройних сил та правоохоронних органів Хмельниччини, участь у якому прийняло більше півтисячі учасників.

Основною метою зібрання було питання, як військовим пенсіонерам домогтися перерахунку їхніх пенсій, що було передбачено постановою Кабінету Міністрів України №704 від 30 серпня 2017 року. Хоча обіцяний перерахунок військових пенсій повинен був відбутись з початком 2018 року, в кінці 2017 року Урядом строки набрання чинності цієї постанови було перенісено на 1 січня 2019 року. Саме це і викликало обурення військових пенсіонерів по всій Україні.

Серед учасників форуму були присутні екс-очільник Хмельницького, народний депутат України Сергій Мельник, заступник голови Хмельницької обласної ради, Член Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Валерій Лесков, Заступник Хмельницького міського голови Андрій Бондаренко, очільник УКРОПу Хмельницької області Дмитро Йовдій.

Як зазначив Сергій Мельник, питання пенсійного забезпечення військових ветеранів є надзвичайно актуальним, оскільки Хмельниччина у свій час була однією з найбільш мілітаризованих областей України. Тому у регіоні на сьогодні є значна кількість ветеранів Збройних сил та правоохоронних органів, для який протягом останніх років перерахунок пенсій  не здійснювався.

В ході форуму було сформовано робочу групу, яка шукатиме компроміс та можливі шляхи щодо вирішення питання відкладеного перерахунку військових пенсій.

Під час виступу представник УКРОПу Дмитро Йовдій повідомив, що 19 лютого 2018 року народні депутати від обласного осередку Тарас Батенко, Олександр Дубінін, Ірина Констанкевич, Валентин Дідич, Віталій Купрій, Олександр Шевченко та Віктор Шевченко направили звернення до Голови Верховної Ради Андрія Парубія та Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням невідкладно вирішити питання справедливого пенсійного забезпечення військових пенсіонерів та пенсіонерів правоохоронних органів.

Усі деталі дивіться на світлинах та відео:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

1 thought on “У Хмельницькому відбувся форум ветеранів Збройних сил та правоохоронних органів Хмельниччини”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *