Постпред США Ніккі Хейлі розкритикувала ООН за бездіяльність під час анексії Росією Криму

Постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі розкритикувала цю організацію за бездіяльність в 2014 році під час анексії Росією Криму, в рішенні сирійського питання і в справі отруєння Скрипалів.

Про це вона розповіла, виступаючи перед студентами Дюкского університету в Північній Кароліні, повідомляє 24tv.ua з посиланням на «Фокус«.

«ООН стояла і дивилася, коли в 2014 році Росія вперше після Другої світової війни порушила кордони Європи і здійснила вторгнення на територію України, поглинула Крим і продовжує свої дії на сході України», – сказала Хейлі.

Вона розкритикувала діяльність ООН і згадала свого попередника часів Джорджа Буша, який звинувачував ООН в заполітизованості і неефективності.

Я добре знайома з Джоном Болтоном. Я спілкувалася і радилася з ним, мені відомо його зневажливе ставлення до ООН. Я його поділяю,
– резюмувала представник США при ООН Ніккі Хейлі.

Щодо ситуації навколо отруєння екс-співробітника ГРУ РФ Сергія Скрипаля та його дочки, Хейлі зазначила, що причетність Росії до використання хімічної зброї в Солсбері, її дії в Сирії не отримують відповідної реакції з боку ООН, незважаючи на те, що, зокрема, щодо вбивства Скрипаля, міжнародне співтовариство має дуже консолідовану позицію.

Вона також зазначила, що США не тільки солідарні з партнерами, але і своєю позицією демонструють готовність захищати свою безпеку. Хейлі додала, що де б не стався напад, Росія завжди це буде спростовувати. Вона також закликала звертати увагу не на заяви, а на дії нинішньої адміністрації і президента США, які «зробили проти Росії більше, ніж будь-яка адміністрація з часів Рейгана».

Усі люблять судити зі слів, але всі можуть побачити дії. Ми вислали 60 російських дипломатів-шпигунів, озброїли Україну, і вони можуть самі себе захищати. Ми фактично знищили сили російського партнера в Сирії Башара Асада, коли він використовував хімічну зброю проти мирного населення, ми зробили 2 речі, які Росія ніколи не хотіла,
– сказала Хейлі.

 анексія Криму, Ніккі Гейлі, ООН

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *