Депутати затвердили Програму створення та розвитку індустріального парку «Хмельницький»

На черговій сесії Хмельницької міської ради, яка відбулась 11 квітня 2018 року, депутати ухвалили Програму створення та розвитку індустріального парку «Хмельницький».

У Програмі обґрунтовується доцільність створення індустріального парку на території міста, надано SWOT-аналіз, визначено функції, види діяльності та модель функціонування парку.

Метою Програми є визначення перспектив та моделювання індустріального парку «Хмельницький» як потужного інноваційно-технологічного утворення, що стимулюватиме інвестиційно-виробничу діяльність підприємств на локальній території та підвищить інвестиційну привабливість міста Хмельницького.

Так, згідно Програмі індустріальний парк «Хмельницький» буде створений строком на 30 років на вільній від забудови земельній ділянці площею 52 гектари. Визначено адресу майбутнього парку –  Вінницьке шосе, 18.

Загальна сума інвестицій визначена у обсязі 2 млн. 980 тис.грн., в тому числі на 2018 рік — 1 млн. 100 тис.грн., на 2019 рік — 1 млн. 880 тис.грн. (в тому числі 1500 тис.грн. — на виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво інфраструктури)

 

 

Індустріальний парк «Хмельницький» дасть широкі можливості для стимулювання інвестиційно-інноваційної активності, зміцнення економічного потенціалу, підтримки місцевих виробників, сприяння малому та середньому підприємництву та покращення добробуту населення.
Передбачається, що реалізація проекту потребуватиме залучення жителів міста Хмельницького та прилеглих населених пунктів. Тому індустріальний парк «Хмельницький» матиме регіональне значення і впливатиме на розвиток економіки Хмельницької області.

Пряма цільова аудиторія – суб’єкти господарювання, що розташовуватимуться в межах індустріального парку. Опосередкована цільова аудиторія – територіальна громада міста Хмельницького, підприємства та організації, розташовані в місті Хмельницькому та на прилеглих територіях.
На території індустріального парку можуть провадитися будь-які види підприємницької діяльності, не заборонені законодавством.

«Затверджена сьогодні Програма – це, по суті, механізм, як безпосередньо запустити роботу індустріального парку «Хмельницький». Далі буде проведено конкурс на визначення управителя індустріального парку, подана уся відповідна документації до центральних органів влади», – зазначив міський голова Олександр Симчишин.

В ухваленій Програмі наводяться приклади виробництв відповідно до пріоритетних напрямів: текстильне виробництво, виробництво електричного устаткування та агропереробка. Функціональне призначення індустріального парку «Хмельницький» полягає у щільній забудові території парку виробництвами, що відповідають пріоритетним напрямам господарської діяльності, з облаштуванням сучасної інженерно-транспортної інфраструктури.

 

 

 

З повним текстом Програми створення та розвитку індустріального парку «Хмельницький» можна ознайомитися за посиланням.

 

Джерело: ХМР

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *