У Хмельницькому майорітиме червоно-чорний стяг

Депутати Хмельницької міської ради прийняли рішення про підняття червоно-чорного стяга поряд з національним в окремі дати.

Про це йшлося у проекті рішення «Про використання червоно-чорного прапора національно-визвольної боротьби на території міста Хмельницького», поданому депутатами від ВО «Свобода».

Так, міська рада вирішила:

  1. Рекомендувати керівникам структурних підрозділів органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій, незалежно від форм власності, громадських об’єднань міста Хмельницького підіймати червоно-чорний прапор на будівлях у певні дати, пов’язані із визначними подіями національно-визвольної боротьби та вшануванням пам’яті Героїв, згідно з додатком.
  2. Рекомендувати управлінню житлово-комунального господарства підіймати червоно-чорний прапор на електроопорах центральних вулиць міста, у певні дати, пов’язані із визначними подіями національно-визвольної боротьби та вшануванням пам’яті Героїв, згідно з додатком.
  3. На знак вшанування пам’яті Героїв національно-визвольних змагань червоно-чорний прапор ОУН піднімати в траурному оформленні – у цьому випадку до верхньої частини древка або флагштока прапора прикріплюється чорна стрічка.

Отже, червоно-чорний стяг вивішуватимуть на такі дати:

▪ 1 січня – День народження голови Проводу ОУН – Степана Бандери
▪ 3 лютого – Створення ОУН
▪ 20 лютого – День Героїв Небесної Сотні
▪ 5 березня – Річниця з дня смерті генерал-хорунжого, головнокомандувача УПА Романа Шухевича
▪ 14 березня – День українського добровольця
▪ 21 травня – День пам’яті жертв політичних репресій
▪ 23 травня – Свято Героїв
▪ 14 червня – День народження полковника Армії УНР, команданта УВО, першого голови Проводу українських націоналістів Євгена Коновальця
▪ 30 червня – Проголошення Акту відновлення Української держави, день народження генерал-хорунжого, головнокомандувача УПА, голови Секретаріату УГВР Романа Шухевича
▪ 30 липня – Створення УВО
▪ 14 жовтня – День захисника України, день створення УПА.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *