Жовтий сигнал світлофора: у Мінінфраструктури розставили усі крапки над «і»

Поки в Україні не скасовуватимуть жовтий сигнал світлофора та наразі лише вивчається питання доцільності такого рішення. Крім того, триває дослідження щодо написання нових ДСТУ з роботи світлофорів.

Таку заяву зробив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк, передає 24tv.ua з посиланням на «Центр транспортних стратегій».

Ніхто не збирається прибирати або скасовувати жовтий сигнал на працюючих світлофорах. Ніхто не збирається робити повну заміну всіх світлофорів у державі. Кабінетом Міністрів України доручено вивчити питання, опрацювати та надати пропозиції. Для ухвалення рішення є потрібною консолідована виважена позиція низки міністерств і відомств. Поки про заборону жовтого сигналу світлофора не йдеться. Питання на стадії вивчення. Тобто Кабмін ініціював дослідження питання скасування миготливого жовтого сигналу світлофора та написання нових ДСТУ з роботи світлофорів. І все,
– зауважив посадовець.

За його словами, причиною такого кроку стала велика кількість смертельних ДТП цьогоріч (загалом 532, в яких загинули 24 людини), більшість з яких сталися внаслідок порушення проїзду нерегульованих перехресть та перевищення швидкості.

«І це при тому, що жовтий забороняє рух. Тільки з початку року ми маємо мінімум 4 резонансні ДТП, у яких є загиблі та постраждалі. Ми не можемо і далі ігнорувати такі випадки і маємо реагувати. Окрему увагу треба сфокусувати на роботі жовтого сигналу світлофора в режимі миготіння, коли він сповіщає про нерегульоване перехрестя або наявність пішохідного переходу. Саме з цією метою Урядом дано розпорядження щодо опрацювання питання і підвищення безпеки дорожнього руху», – додав Лавренюк, пише Урядовий портал.

 Жовтий сигнал світлофора, світлофор

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *