Риб’ячий жир позитивно впливає на роботу головного мозку. Його вживання може запобігти розвитку посттравматичного стресового розладу.
Таку заяву зробили фахівці з Університету Джона Хопкінса, передає 24tv.ua з посиланням на Ukrhealth. А все тому, що у складі риб’ячого жиру міститься багато омега-3 та вітамінів A і D.
Як відомо, омега-3 поліненасичені жирні кислоти відмінно відновлюють пошкоджені клітини головного мозку, які постраждали після стресових подій.
Окрім того, омега-3 допомагає зменшити рівень холестерину у крові, а це неабиякий «плюс» для серцево-судинної системи. А ще омега-3 поліненасичені жирні кислоти допоможуть покращити стан шкіри і відновити міцність волосся та нігтів.
Щоб отримати необхідну кількість омега-3 та 6 жирних кислот, варто споживати дві порції риби на тиждень, або ж риб’ячий жир в капсулах. Жирні кислоти містить скумбрія, сардини, лосось, оселедець, тунець та форель.
Медики наголошують, що кількість риб’ячого жиру не повинна перевищувати 3 грамів на день.
Читайте також:
1 thought on “Риб’ячий жир: яка користь від його вживання?”