У найближчий час мінімальна зарплата не зросте

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявляє, що у найближчий час в Україні немає можливості прийняти рішення про підвищення мінімальної заробітної плати, передає 24tv.ua.

Про це він розповів в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна«.

«У чому питання підвищення мінімалки? Мінімалка залежить від розвитку національної економіки, вона повинна бути посильною для роботодавців. Крім того, вона тягне за собою і бюджетні витрати. Це все повинно бути збалансованим. 3,2 тисячі гривень – це був наш чіткий розрахунок . Тому будемо йти далі. І як економіка буде реагувати, так ми і будемо рухатися далі», – розповів Гройсман.

Прем’єр-міністр додав, що виступає за те, щоб і мінімальна, і галузеві зарплати росли. При цьому він похвалився, що зростання мінімальної зарплати, які були до цього, сприяли зростанню середньої зарплати по Україні. І до кінця року вона може досягти позначку в 10 тисяч гривень.

«Ми зробили дуже системний крок, який, на мій погляд, відкрив ще одну можливість, а саме розморозити в цілому заробітні плати. Можна сказати, що ми почали повертати борги працюючим українцям, тому що їхня праця довгий час був недооціненим. Мінімальна заробітна плата підштовхнула середню зарплату. Я вважаю, що в цьому році середня заробітна плата вже може бути близько 10 тисяч гривень», – переконаний очільник уряду.

 

 

Читайте також:

Експерт: Хоч «мінімалка» і зросте удвічі, але купівельна спроможність не збільшиться

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *