Італійському дизайнеру Валентіно Ґаравані — 86!

11 травня 2018 року виповнюється 86 років від дня народження Валентіно Ґаравані (1932), італійського дизайнера, засновника торговельної марки Valentino. Тонкий художник, «шейх шику» – він упродовж понад 40 років тішив усіх, хто був відданим італійській моді.

Про це повідомляє Портал «Будь у курсі» з посиланням на Укрінформ.

Валентіно народився в невеличкому ломбардійському містечку Вогера. З малих років допомагав місцевій кравчині. Хлопчику подобалося робити викройки, шити. Батьки не заперечували, але трохи журилися через те, що синові подобалися тільки «найдорожчі речі».

Валентіно навчався дизайну в найпрестижніших спеціалізованих навчальних закладах того часу: в міланській Академії мистецтв, паризькій Школі красних мистецтв і в Палаті Високої Моди. Під час навчання брав участь і здобував призи в найрізноманітніших конкурсах і модних показах. Усі метри європейської моди відзначали його неабиякий хист модельєра; з ним охоче співпрацювали.

Після отримання диплому Валентіно хотів піти до Крістобаля Баленсіаги, але метр відхилив його кандидатуру.

В 1960 році 28-річний Валентіно Ґаравані приїздить до Риму й відкриває своє перше ательє. Через сім років воно перетворюється в респектабельний Будинок моди зі світовим ім’ям.

У 1968 році Валентино вперше в історії сучасної моди використав логотип в якості декоративного елемента. Тоді ж він пошив весільну сукню з мережива для Жаклін Кеннеді, коли та виходила заміж за Аристотеля Онассіса. А ще Валентіно створив костюми для культового фільму Федеріко Фелліні «Солодке життя».

У 1969-1972 роках Валентіно став першим італійським дизайнером, хто запустив лінійку прет-а-порте. Одяг від Valentino стає не просто річчю, яку можна одягти, а символом розкошів. Його можуть дозволити собі лише обрані: особи королівських сімей та кінозірки.

Сукні від Valentino вирізняються не тільки вишуканістю, але й максимально полегшеним кроєм: кутюр’є вважав, що жінка повинна почуватися в будь-якому платті так само комфортно, як і в «улюбленій нічній сорочці».

Валентіно нагороджений найпрестижнішою нагородою своєї країни – орденом «За заслуги перед Італійською республікою», є також кавалером Ордена Почесного Легіону.

В 2007 році Валентіно залишив власний Будинок. В царині моди він зробив усе, що міг і що хотів зробити. Нині він проводить час зі своїми улюбленими мопсами і рідкісною порцеляною, яку колекціонує впродовж багатьох років; іноді з’являється на світських заходах: стрункий, підтягнутий, запаморочливо елегантний.

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *