Королівства Єлизавета ІІ відсвяткувала свій 92-й день народження

9 червня 2018 року королева Сполученого Королівства Єлизавета ІІ святкувала свій 92-й день народження військовим парадом у центрі Лондона. Величезний натовп зібрався перед Букінгемським палацом, аби подивитися на королівську родину і на парад, у якому взяли участь близько 1 тисячі солдатів, зазначає Главком.

Уся королівська сім’я зібралася разом — від найменших до найстарших. Королева Єлизавета ІІ привітала шанувальників своїм «коронним» жестом.

Цьогоріч вперше на заході такого масштабу була присутня і Меган Маркл — «новенька» в королівській родині. Сам принц Гаррі відвідувати щорічний захід почав ще з пелюшок, то для його дружини це було в новинку. Для свого чергового «дебюту» Меган обрала сукню Carolina Herrera ніжно-рожевого відтінку і капелюшок Phillip Treacy.

Однак Меган Маркл не врахувала, що всі жінки королівської родини повинні виходити до британців у вбранні, яке прикриває їх плечі, зазначає 24tv.ua. Натомість у дружини принца Гаррі було плаття зі стильним вирізом. Відтак на балконі Букінгемського палацу, з якого члени королівської сім’ї вітали королеву та всіх британців зі святом, Меган Маркл яскраво вирізнялась. Ймовірно, через це герцогиня Сассекська зайняла місце позаду членів родини монарха та скромно спілкувалась з іншими учасниками заходу.

Варто зазначити, що на офіційні заходи в палаці дружина принца Вільяма Кейт Міддлтон завжди обирала закриті сукні з рукавом. Це простежується з першого її виходу в статусі герцогині Кембриджської у 2011 році. А принцеса Діана завжди надавала перевагу сукням, які прикривали її плечі та руки, з першої появи на прийомі в 1981 році.

Звісно на святкуванні Дня народження Корлеви були присутні і Герцоги Кембриджські. Залишивши вдома під наглядом няні малюка Луї, який з’явився на світ 23 квітня, Кейт і Вільям разом зі старшими дітьми вирушили на церемонію.

Юні представники королівської сім’ї, зокрема принц Джордж і принцеса Шарлотта, користувалися особливою увагою фотографів. Діти з цікавістю спостерігали за тим, що відбувається. Хоча у традиційному проїзді монарших осіб від Букінгемського палацу до палацової кавалерії і назад в супроводі бравого ескорту вони не брали участь, але на балконі лондонській резиденції королеви все ж таки з’явилися.

Всім правнукам королеви Єлизавети II особливо сподобалася повітряна частина параду: діти плескали в долоні, дивлячись на літаки в небі, і були в захваті.

Традиція святкувати два дні народження правлячого монарха зародилася ще в далекому 1748 році, а її ініціатором був Георг II. Саме він захотів поєднати військовий парад з винесенням прапора (цей захід придумав «веселий король» Карл II) зі своїм днем ​​народження, проте листопад (в цей місяць він народився) виявився не дуже вдалим для подібного заходу — холодно! Тоді Георг придумав собі другий день народження.

З тих пір кожному британському монарху надають можливість обрати свій «офіційний» день народження.

Єлизавета II після коронації зупинила вибір на другій суботі червня. Саму у цей день святкування влаштовував і її батько, король Георг VI. А справжній день народження королеви — 21 квітня.

 

1 thought on “Королівства Єлизавета ІІ відсвяткувала свій 92-й день народження”

  1. Уведомление: Перший спільний вихід Меган Маркл і королеви Єлизавети II відзначився незначним конфузом — Будь у курсі — портал новин

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *