Як зберегти свій зір здоровим?

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook дає прості, але дієві рекомендації, які допоможуть зберегти Ваш зір здоровим:

— Відволікайтесь від екранів

Смартфони, планшети та комп’ютери тримають наші очі в постійній напрузі, а це сприяє комп’ютерному зоровому синдрому (Сomputer Vision Syndrome, CVS), який виявляється у загальному погіршенні зору, сухості та почервонінні очей. Щоб захистити очі, візьміть собі за правило регулярно робити перерви та вправи. Рекомендації тут: (https://goo.gl/xwq5EA)

— Захищайте очі від сонячного проміння

Сонцезахисні окуляри потрібні не тільки як стильний аксесуар. Правильно підібрані окуляри з відповідним рівнем захисту від ультрафіолетових променів допоможуть зберегти ваш зір. Вплив ультрафіолету може спричинити печіння та пошкодження очей, та збільшує ризики появи катаракти (https://goo.gl/ypmyU7).

— Підтримуйте зір правильним харчуванням

Продукти, які покращують роботу серцево-судинної системи, також допоможуть захистити ваш зір. Оптимальна дієта містить мінімальне споживання насичених жирів і солі, вживання помірної кількості жирних білків, включаючи горіхи, насіння та бобові, а також велику кількість свіжих овочів, фруктів та цільного зерна.

— Слідкуйте за загальним станом здоров’я

Хронічні проблеми зі здоров’ям можуть негативно впливати на ваш зір. Якщо у вас є діабет або підвищений артеріальний тиск, регулярно перевіряйте зір.

— Регулярно перевіряйте зір

Регулярні огляди потрібні не тільки людям, у яких були раніше виявлені проблеми. Комплексна розширена діагностика допоможе виявити захворювання, які проходять безсимптомно. Для кожного кількість візитів до лікаря індивідуальна. Зазвичай це раз на 1-2 роки. Визначити необхідну кількість відвідувань для вас допоможе ваш лікар, залежно від сімейної історії захворювань очей та особливостей вашого організму і способу життя.

— Вдосконалюйте свої щоденні звички

Фізичні навантаження, відмова від куріння, здоровий сон та зменшення стресу — допоможуть зберегти ваш зір. Пам’ятайте, що берегти зір складніше, ніж його втратити. Але однозначно варте зусиль.

1 thought on “Як зберегти свій зір здоровим?”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *